Mi se pare fantastica ideea de a face un mic ghid de supravietuire pre-examen:) Eu de exemplu am gresit cu dozarea efortului. Am tras ca nebuna in saptamana dinainte de examen, invatat 12-14 ore pe zi (de la 8 dimineatza pana spre 12 noaptea cu foarte scurte pauze) si-am ajuns in prima zi la civil.....varza. Cu juma' de ora dormita in noaptea dinainte, nemancata, rau fizic groaznic...adica o stare nu tocmai buna pentru un examen. De aici..confuzie de subiect, vid total in minte la un subiect pe care il invatasem bine...totul de la oboseala. Am fost la un pas sa ratez examenul din cauza asta. Am luat un blestemat de 6,30 la civil...pe care, slava Domnului l-am ridicat cu un 9,50 la procedura civil, cu 9 la procedura penala, etc...
Asta ar fi principalul meu sfat pentru viitorii candidati. Stiu ca e greu, dar dozati-va efortul, nu va supraestimati organismul. Stiu, pare imposibil sa te opresti din invatat in seara dinainte maxim la 10, sa vezi un film, sa te plimbi putin, sa-ti "eliberezi" mintea si sa te odihnesti in seara dinainte de examen. Dar TREBUIE. Pentru ca uneori se poate rata aiurea un examen la care ai invatat enorm. Doar pentru ca clachezi de oboseala. Sau pur si simplu te ridica cu Salvarea din sala de examen (s-a intamplat).
[EDITAT-raspunde unor mesaje sterse]
[EDITAT - citeaza un mesaj sters]
Intr-una din zilele de examen, cand imi exprimam cumva "admiratia" pentru faptul ca s-a depus o lucrare cu f.f.f multe pagini, o colega de examen mi-a spus acelasi lucru: "Pai da...asa se intampla cand vorbesti singur in parcare.." (desi nu e niciun telefon vizibil).
Dar sa pastram totusi prezumtia de nevinovatie. Si increderea in ceea ce se numeste "bun simt".
A surprins bine Lili.ang ideea. Nu trebuie sa invatati pana la epuizare, ca o sa ajungeti sa clacati. Eu am tras cat am putut de tare, am citit in 2 luni, toata materia de 2 ori. Aveam zile in care invatam si 10 ore. Dar si asa, seara imi lasam timp sa ma relaxez, sa ma uit la un film sa ies la o plimbare. Imi faceam programari pe zile, cu cat imi propuneam sa citesc in fiecare zi, si in felul asta stiam exact cum sa imi dozez timpul si de cat am nevoie ca sa acopar ce mi-am propus.
Admitere barou 2011
jason
Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)