Mihaela-Elena (Ela) a scris:
Din cate stiu, pe lucrare nu apar corecturile facute de comisia anterioara, deci nici nota. Acestea sunt insa specifcate separat pe un tabel/ sau ceva de genul, care insa se comunica viitorilor corectori la recorectare. Tocmai de aceea nu poate exista situatia ca nota de la recorectare sa fie mai mica decat cea primita initial. Intreba cineva daca se poate da o nota de 7 peste una de 2 sau 3; din cate stiu, nu, dar se poate da 6 (daca iti iese media), poate daca respectivul candidat are 5 sau 6 initial, i se poate da 8. Iar 9, eu spun totusi ca e utopie (mai bine nu ma faceti astfel de sperante). Din ceea ce a fost in anii precedenti in functie de prima nota (cat de mica a fost si in functie de restul notelor, cat de mari au fost) se pot da max 3 puncte. Si asta numai daca discrepanta intre note la una dintre materii e prea mare fata de celelalte; respectiv 2 sau 3 (la o materie) si 8-10 (celelalte, poate chiar si un 7, si alte trei materii cu 8-9-10).
se presupune ca lucrarile sunt sigilate..si atunci, la ce bun tabelasul?daca nu stii numele autorului lucrarii pe care o corectezi, poti pune orice nota si atunci..mi s-ar parea normal ca, in momentul trecerii notelor, dupa desigilarea lucrarii, daca nota este mai mica, atunci sa ramana vechea nota..si nu altfel..pur si simplu sa fie corecti si onesti..dar, desi e greu de acceptat, trebuie sa accept ca lucrurile nu stau deloc asa...