mariusinho a scris:
Cu totii avem dreptul de a munci. Cu totii avem dreptul de a ne alege ocupatia sau profesia pe care dorim sa o exercitam. Cu totii ne dorim in viata sa facem ce ne place si sa ne castigam existenta prin aceasta sau, cel putin, asa ar trebui. Ei bine, anul acesta, cateva sute de tineri, printre care si eu, au fost pur si simplu executati in stil mafiot. De foarte mult timp se stie ca in profesia de avocat se intra intr-un stil mai putin ortodox, insa nimeni nu a facut nimic in aceasta privinta. In timp ce in anii trecuti, datorita inexistentei crizei economice, promovabilitatea la acest examen de admitere a fost destul de ridicata, mergandu-se pe principiul " cu cat mai multi, cu atat mai bine", taxele "curgand", in mod evident, in favoarea "distinsei" U.N.B.R., anul acesta, vazand ca si tara noastra este afectata destul de grav de criza, avocatii impartindu-si cu chiu cu vai clientii care, mai degraba, aleg sa se reprezinte singuri in instanta, in mod flagrant si grosolan, U.N.B.R. a "executat" visele a catorva sute de persoane, dornice sa isi exercite dreptul constitutional de a intra in profesia de avocat si, astfel, dreptul de a isi castiga existenta. Persoane a caror vezica este mai mica decat cea a unui chiuaua, persoane ale caror rude erau prezente in sala mai mult decat persoanele respective ( cu ajutorul hands-free-urilor - sunetele lor, desi tulburator de deranjante pentru cei care doreau sa se concentreze, invatand cu adevarat pentru sustinerea acestui examen, fiind NESESIZATE IN MOD ABUZIV), termenul de solutionare a contestatiilor ( legal fiind de 3 zile) ingrijorator de mare, acestea fiind solutionate, sau nu, in aproape 10 zile lucratoare, acestea sunt doar cateva din inadvertentele aparute in acest an la admiterea in profesia de avocat. Intelegem, se doreste limitarea numarului de avocati, care, in Bucuresti, este destul de mare, ajungandu-se la cifra de 12.000, dintre care numai jumatate profesand cu adevarat, insa, sa nu se faca pe spinarea unor persoane dornice cu adevarat sa profesese ca si avocati, animati de dorinta de a apara drepturile persoanelor, si rog a se inceta aceasta calcare in picioare a demnitatii mele si a celor care au avut aceeasi soarta ca si mine. Propun ca cei din Conducerea U.N.B.R. si cei din Conducerea Tuturor Barourilor Din Romania sa-si prezinte DEMISIA pentru modul in care au permis "spagarilor" si "copilasilor de mari avocati ori profesori universitari" sa succeada in aceasta profesie, profesie ce ar trebui sa fie cea mai demna si curata din lume! Cer urgent anularea examenului, organizarea unui nou examen cu respectarea tuturor conditiilor legale, iar in caz contrar, vom picheta sediul U.N.B.R., a Barourilor din tara si a sediilor tuturor instantelor din tara!
Sunt de acord cu tine, dar sa stii ca gresesti cand afirmi ca, copii de avocati au luat acest examen. Eu una, sunt copil de avocat si sa stii ca nici macar o sutime nu mi-au dat la contestatie, la civil. Asta e! TRAIM IN ROMANIA!