avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
Salut!

Am urmarit de cateva zile discutia voastra si sincer imi pare rau de ceea ce vi s-a intamplat. Lucrez la un cotidian national si pot sa va asigur ca nelegalitatile produse ar putea deveni un bun subiect de presa.
Iata de ce as dori sa ma ajutati sa fac o investigatie pe aceasta tema. Am creat o adresa de mail la care am sa va rog sa-mi trimiteti cat mai multe informatii despre modul REAL in care s-a desfasurat examenul: cum s-a copiat, cine si cati au copiat (hands-freem copiutze etc.), cine a facut supravegherea, cat de stricat a fost supravegherea, cum s-a comportat personalul barourilor etc. Spuneti-mi fiecare ce ati vazut in neregula in sala de examen si in afara ei.
Am sa va rog sa nu uitati sa mentionati la ce barou ati dat examenul, in ce sala si eventual cum va numiti si daca ati promovat sau nu examenul

Adresa de email la care am sa colectez experientele voastre este jurnalist_ro arond yahoo.com

Grabiti-v ! Este important sa realizam ancheta cat subiectul este cald !

Mersi, Ionut
Pentru cei hotarati sa mearga mai departe!
Ar fi un prim pas sa cereti si cateva teze ale celor care au luat din prima!
Sunt sigura ca daca va ganditi putin, gasiti cu siguranta macar trei seturi de teze, care nu au nici numele scris corect sau si mai bine....au doua feluri de scris....si de dreapta ...si de stanga:) !
#-o
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
F_Loriana, utilizator
azi si maine trebuie sa ne gandim clar care e directia in care o luam.
lucrarile nu au fost recorectate la contestatie si dovada este urmatoarea: acesti "recorectori" se prezuma ca habar nu ar fi avut de notele date initial.asa ar fi fost si procedura normala de altfel.de ce oare atunci nu au fost trecute decat lucrarile cu 5 spre un 6 si eventual cele de 7 spre un 9?
atata timp cat lucrarile erau amestecate,foarte usor o lucrare cu nota 2 sau 3 notata initial ar fi putut la recorectura primi nota 7 sau 8. dar oare care ar fi fost raspunderea atunci a colegului lor care initial a notat sa zicem 100 de lucrari cu nota 3,4 si apoi ar fi primit in masa note de 7 sau 8? si drastic notate cu un 7 sau 8,onform baremului!
nu oare ar fi fost prea evident neprofesionalismul cu care au fost corectate prima data niste lucrari?
e clar si un alt lucru: chiar daca ar fi vrut ca acum la contestatii sa dea nota corecta,nu li s-a "permis" acest lucru,incercand sa se respecte cat mai mult parametrii in care nota initiala putea fi modificata(+-1pct). pentru ca s-ar fi angrenat prea multa raspundere asupra unui corector care a notat zeci de lucrari cu -4 sau-5 puncte decat ar fi trebuit(repet,conform baremului si atat).
oare de ce anul trecut o lucrare notata initial cu nota 3,in urma contestatiei s-a modificat la 9?! pentru ca acea lucrare a fost corect apreciata in contestatie,si s-a admis ca s-a gresit . si pentru ca anul trecut profesorii recorectori chiar nu au stiu notele initial date si au trecut in borderouri notele pe care le-au apreciat cu baremul in fata,si au apreciat acea lucrare de 9.
anul asta a fost altceva: anul acesta nu s-au recorectat de la "zero",ci a fost mai mult ceva de fatada.anul acesta s-a recorectat cu tabelul notelor candidatilor primite initial in fata,si eventual cand au fost prea multe lucrari cu diferente mari,s-a preferat sa nu se mai modifice nota si sa o lase asa.fara sa se ignore notele initale,cum ar fi fost corect.
in ordinea gravitatii,consider ca cea mai grava deficienta si cel mai grav abuz a fost etapa contestatiilor de departe.chiar nu m-ar fi interesat ce s-a intamplat in timpul examenelor sau alte chestii,atat timp cat ar fi decurs corect (si legal) perioada de contestatii.aici e cea mai mare buba si aici s-a facut greseala enorma de validare a rezultatelor.
contestatiile practic s-au corectat din borderou si nimic altceva. eu personal consider nula toata recorectarea si consider ca nota finala a fost decisa de fapt de corectorii initiali. cat de sec poate fi acest fapt!
e o acumulare negativa care se va rasfrange saptamana urmatoare din partea tuturor probabil. chiar si celor care au promovat.
chiar daca nu se mai poate face nimic decat pe calea instantei.
un lucru insa l-am decis: daca anul acesta nu imi dobandesc dreptul furat,atunci in viata mea nu mai dau la barou.nu am de ce! pentru ce sa mai dau? cat sa mai invat? si ce ? din moment ce lucrarea mea a urmarit intocmai subiectele si a fost atins tot baremul...iar eu sunt picat...atunci la ce bun sa ma mai strofoc sa imi pierd noptile si sa pic din nou data viitoare?
probabil ca as fi chiar masochist sa mai fac asta. si culmea e ca nu sunt.
andu09 a scris:

azi si maine trebuie sa ne gandim clar care e directia in care o luam.
lucrarile nu au fost recorectate la contestatie si dovada este urmatoarea: acesti "recorectori" se prezuma ca habar nu ar fi avut de notele date initial.asa ar fi fost si procedura normala de altfel.de ce oare atunci nu au fost trecute decat lucrarile cu 5 spre un 6 si eventual cele de 7 spre un 9?
atata timp cat lucrarile erau amestecate,foarte usor o lucrare cu nota 2 sau 3 notata initial ar fi putut la recorectura primi nota 7 sau 8. dar oare care ar fi fost raspunderea atunci a colegului lor care initial a notat sa zicem 100 de lucrari cu nota 3,4 si apoi ar fi primit in masa note de 7 sau 8? si drastic notate cu un 7 sau 8,onform baremului!
nu oare ar fi fost prea evident neprofesionalismul cu care au fost corectate prima data niste lucrari?
e clar si un alt lucru: chiar daca ar fi vrut ca acum la contestatii sa dea nota corecta,nu li s-a "permis" acest lucru,incercand sa se respecte cat mai mult parametrii in care nota initiala putea fi modificata(+-1pct). pentru ca s-ar fi angrenat prea multa raspundere asupra unui corector care a notat zeci de lucrari cu -4 sau-5 puncte decat ar fi trebuit(repet,conform baremului si atat).
oare de ce anul trecut o lucrare notata initial cu nota 3,in urma contestatiei s-a modificat la 9?! pentru ca acea lucrare a fost corect apreciata in contestatie,si s-a admis ca s-a gresit . si pentru ca anul trecut profesorii recorectori chiar nu au stiu notele initial date si au trecut in borderouri notele pe care le-au apreciat cu baremul in fata,si au apreciat acea lucrare de 9.
anul asta a fost altceva: anul acesta nu s-au recorectat de la "zero",ci a fost mai mult ceva de fatada.anul acesta s-a recorectat cu tabelul notelor candidatilor primite initial in fata,si eventual cand au fost prea multe lucrari cu diferente mari,s-a preferat sa nu se mai modifice nota si sa o lase asa.fara sa se ignore notele initale,cum ar fi fost corect.
in ordinea gravitatii,consider ca cea mai grava deficienta si cel mai grav abuz a fost etapa contestatiilor de departe.chiar nu m-ar fi interesat ce s-a intamplat in timpul examenelor sau alte chestii,atat timp cat ar fi decurs corect (si legal) perioada de contestatii.aici e cea mai mare buba si aici s-a facut greseala enorma de validare a rezultatelor.
contestatiile practic s-au corectat din borderou si nimic altceva. eu personal consider nula toata recorectarea si consider ca nota finala a fost decisa de fapt de corectorii initiali. cat de sec poate fi acest fapt!
e o acumulare negativa care se va rasfrange saptamana urmatoare din partea tuturor probabil. chiar si celor care au promovat.
chiar daca nu se mai poate face nimic decat pe calea instantei.
un lucru insa l-am decis: daca anul acesta nu imi dobandesc dreptul furat,atunci in viata mea nu mai dau la barou.nu am de ce! pentru ce sa mai dau? cat sa mai invat? si ce ? din moment ce lucrarea mea a urmarit intocmai subiectele si a fost atins tot baremul...iar eu sunt picat...atunci la ce bun sa ma mai strofoc sa imi pierd noptile si sa pic din nou data viitoare?
probabil ca as fi chiar masochist sa mai fac asta. si culmea e ca nu sunt.

si eu sunt in exact aceeasi situatie...nu avem nicio modalitate de control asupra corectitudinii acestui examen.si la ce bun sa inveti atat cand stii ca oricat de bine ai stapani materia soarta ta sta in mainile acestor gushteri.
luni o sa incerc sa imi vad lucrarea, mi se pare buna ideea ta, cred ca se mai poate merge si pe varianta contenciosului administrativ , pe temeiul incalcarii interesului legitim.
ideea e sa mearga fiecare la barou si sa-si ceara lucrarea, sunt curioasa ce o sa mi/vi se raspunda.
La fel si eu sunt in aceeasi situatie, nu am primit la recorectare nici macar o sutime. Am sustinut examenul la baroul TIMIS, unde examenul a fost jaf la drumul mare, in conditiile in care colegul care a stat langa mine si a scris poate nici un sfert din cat am scris eu si mai mult decat atat ,nu a scris la subiect ,la disciplina dr procesual penal si a luat cu 1.25 puncte MAI MULT DECAT MINE . Am luat 3 note de peste 8, un 6 si 4,25 la dr proc pen, iar media finala a fost 7.14.
Diferenta asta la nota ma mana in lupta si VOI ACTIONA IN INSTANTA fara nici o ezitare. Ma alatur celor care vor sa demaste desfasurarea FRAUDULOASA a acestui examen, eu as zice la fel ca o actiune in contencios ar fi solutia cea mai buna!!!!!
Care stiti ca aveti dreptate in ceea ce spuneti trimiteti i mail cat de repede colegului nostru de pe forum jurnalist_ro, care, va face publica fraudarea examenului si nemultumirile candidatilor legate de corectarea respectiv asa zisa recorectare a lucrarilor.
Cum se face ca mie nu mi a dat nici o sutime in plus, dar nici in minus>??????????????????????? ESTE CLAR faptul ca nu mi a fost recorectata, fiindca ESTE IMPOSIBIL sa iau EXACT aceleasi note!!!

CEi din comisia de proced pen de la baroul TIMIS nu se gandesc la faptul ca ESTE IMORAL, INUMAN si pana la urma ILEGAL sa dai nota 4 la o persoana care merita sa ia nota 7 ?????

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)