avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatii repetate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatii repetate

Buna seara.
Locatarul care locuieste in apartamentul de deasupra mea, a reusit sa ma inunde de 5-6 ori numai in acest an, de doua ori fiind inundatii majore. Apa a ajuns chiar si mai jos de mine. Asta seara a "imbunatatit" performanta sa, apartamentul fiind inundat de jur-imprejur. Apartamentul este asigurat si pentru astfel de inundatii dar, anul acesta am incasat deja o despagubire pentru asta. Am si zugravit atunci. Ce mai pot face acum? Va rog sa ma sfatuiti. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters287867 , utilizator 07:06, 14 Decembrie 2013
Buna seara,

Inteleg din postarile dvs. ca vorbiti numai de chirias.Ati abordat problema cu proprietarul apartamentului?

Stima.
mediator_craiova a scris:

Buna seara,
Inteleg din postarile dvs. ca vorbiti numai de chirias.Ati abordat problema cu proprietarul apartamentului?
Stima.


Proprietarul locuieste in Ungaria. Nu vine pe aici, nu il cunoaste nimeni.
Daca la nivelul asociatiei de proprietari exista interes din partea presedintelui de asociatie exista posibilitatea sa solutionati problema cu care va confruntati-chiar daca proprietarul apartamentului este plecat din tara,presedintele de asociatie sau dv puteti promova actiune in instanta
ynocentta a scris:

Daca la nivelul asociatiei de proprietari exista interes ...


Nu, din pacate. Asociatia de proprietari nu se implica (nu doreste) in astfel de probleme. Am apelat la ei de prima data. Nu au venit nici macar pentru constatare, care imi era necesara la firma asiguratoare. Am fost nevoita sa folosesc alti martori.
Daca nici asociatia de proprietari nu va acorda sprijin,va confruntati cu o situatie delicata
Incercati sa remediati dv prejudiciile cauzate de ultima inundatie,inceiati polita facultativa de asigurarea locuinta care sa prevada si acest risc si in cazul in care se repeta situatia,
asiguratorul urmeaza sa va acorde c/v prejudiciu constatat,urmand a promova actiune in regres impotriva proprietarului
Asiguratorul,cu scopul legitim recuperare suma achitata dv,poate sa demareze inclusiv procedura de executare silita asupra bunurilor proprietarului

Alte discuții în legătură

Inundatie produsa de vecin.cine-l obliga la plata repartiilor? ContSters89081 ContSters89081 Vecinul de la etajul superior inunda aprtamentul de sub el, proaspat zugravit. Dupa uscare raman pete mari. Cine trebuie sa-l oblige pe acest vecin sa repare ... (vezi toată discuția)
Probleme inundatii repetate de la vecinul de sus SimonaPascanu SimonaPascanu Buna ziua, Apelez la expertiza Dvs. pentru a incerca sa rezolv o situatie cu care ne confruntam de cca 6 ani de zile, de cand proprietarul apartamentului ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru asigurator de la administratorul blocului Nicusorneacsu Nicusorneacsu Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa reactionez fata de administrator. Am un apartament in Vaslui pe care il folosesc o data pe luna, cand ... (vezi toată discuția)