ContSters304089 a scris:
De curand am descoprit la servici ca PC=ul este monitorizat observand ca antivirusul a gasit acel program. Nu am fost anuntat nici in scris si nici verbal de acest lucru. Fiind de 30 de zile in preaviz cred ca vrea sa vada unde merg sau ce voi face ulterior pentru ca de cand mi-am depus demisia a aparut si programul de supraveghere. Este legal ca angajatorul sa aiba acces la toate discutiile sau mailurile mele personale care le-am accesat de pe PC?
Da, este ilegal sa fii monitorizat fara a fi notificat de asta.
Daca ai deschis si e-mail personal, deja incadrarea e violare de corespondenta, chiar daca e PC-ul lor.
Bogdan-Lucian a scris:
Este legal deoarece PC este un bun al firmei si are dreptul sa fie supravegheat .
Nu-i deloc asa. Ei tot comit ceva ilegal, chiar daca utilizatorul nu e proprietarul PC-ului.
GermanAlex a scris:
La serviciu nu ai ce cauta cu mail-uri personale. Esti PLATIT de angajator ca sa muncesti pentru el pe calculatorul LUI nu al tau. Eu m-am ocupat de asa ceva. Puteam vedea exact ce face angajatul, ce muzica sau filme stoca... de fapt vedeam exact imaginea pe care o vedea angajatul pe monitor si in fiecare zi primeam lista cu tot ce era pe fiecare computer din firma - cam 200-250 computere - trimiteam mai departe liste cu ce imi creau superiorii. De fapt nici macar internet nu aveau, asa ca nici acces la email-ul personal, doar la email-ul societatii.
Ca nu ai ce cauta nu are legatura cu infractiunea care o comit ei.
Statul pe e-mail personal se poate penaliza disciplinar, cu avertisment, penalizare salariala sau desfacerea c.m.
O infractiune nu devine ceva legal doar pentru motivul ca si cel vizat a facut ceva.