avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lncetare drept folosinta contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lncetare drept folosinta contract inchiriere

Am inchiriat un apartament in 2011 inainte de 1.10 pe vechea lege 114/1996, pe o perioada de 3 ani. Contractul a fost redactat de agentie, se arata ca “proprietarul poate rezilia .. in caz de neplata chiriei.. Pentru orice litigii partile se vor adresa instantei de judecata”.
Chiriasul nu a platit chiria de mai multe luni, l-am notificat ca daca nu plateste restantele consider contractul reziliat si ii cer sa elibereze apartamentul. Termenul a trecut si tot nu a platit.
Vechiul cod civil la art.1021 si legea 114/1996 la art.24 impun ca pentru rezilierea contractului sa ma adresez instantei si ca numai prin hotarire a instantei poate fi desfiintat/reziliat contractul.
Intrebarea mea este urmatoarea: pana la solutionarea cererii mele de reziliere a contractului de catre instanta, chiriasul notificat mai are sau nu dreptul de a folosi locuinta? Mai detine sau nu un titlu valabil?
Intreb deoarece as vrea sa il evacuez pe noua procedura speciala de la art.1033 C.pr.civ., dar pentru ca cererea sa fie admisibila am inteles ca este necesar ca el sa nu mai aiba dreptul de a locui in apartament.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 23:21, 17 Decembrie 2013
poate inchidera utilitatilor il va face sa mediteze un pic mai repede ...ce spuneti ?
Proprietarul poate plati despagubiri in cazuri de gen, nu i-as recomanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere eugen82 eugen82 Pentru un contract de inchiriere a unei locuinte semnat pe legea 114/1996, inainte de noul cod civil, pot sa cer rezilierea pentru neplata chiriei de catre ... (vezi toată discuția)
Cerere evacuare chirias pentru neplata chiriei adriannn adriannn Buna ziua. Daca printr-o actiune in evacuare a chiriasului solicit numai evacuarea acestuia nu si plata facturilor restante, atunci taxa de timbru este de 10 ... (vezi toată discuția)
Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)