avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala din culpa

am lovit o persoana care tranversa prin loc nepermis, nu aveam viteza nici alcoolemie, dar de la spital a zis ca are fractura la coloana 30 zile ingrijiri. Penal am inteles ca nu as avea vina , dar pe partea civila daca m ar da in judecata ce se poate intampla? persoana a zis ca ar renunta la plangere daca i-as plati o consultatie si tratament la o clinica. Dar daca se razgandeste , ca am inteles ca poate depune plangere timp d 2 luni d la accident?
Retragerea plangerii se face prin "intelegerea intre parti". Nu se mai poate razgandi.
Asta presupune ca veti fi de acord sa ii platiti o anumita suma drept despagubire.
Pentru fractura de coloana tratamentul nu este ieftin iar cheltuielile de spitalizare vor ajunge la o suma considerabila.
Medicamentele, analizele, investigatiile RMN, spitalizarea, etc. pot ajunge si la 10000 lei. Ramane sa analizati daca este costisitor un avocat, cheltuieli pe care le puteti solicita drept cheltuieli de judecata (din relatare se poate presupune ca vina apartine pietonului, dar vinovatia o stabileste procurorul sau judecatorul, se va dispune o expertiza tehnica auto daca este necesar) sau sa va "intelegeti" cu victima.
Asa cum v-am spus, chemati asiguratorul RCA in garantie la proces, daca va fi cazul.
Daca a depus plangere, doar prin impacarea partilor se inlatura raspunderea penala si se stinge si actiunea civila, retragerea plangerii inlatura doar raspunderea penala, dar lasa deschisa o eventuala actiune in civil.
Impacarea partilor ar fi solutia cea mai buna. Impacarea implica plata unei sume de bani victimei. Daca suma solicitata de victima este rezonabila acceptati-o. Dar, in cele mai multe cazuri victima profita de sitauatie si cer sume foarte mari. Din informatiile furnizate deduc ca nu sunt vinovat de producerea accidentului.. In acest sens va fi probabbil si hotararea judecatoreasca. Am folosit sintagma"probabil" pentru ca nu ati furnizat toate datele necesare analizei posibilitatii de evitare a accidentului. Negociati cu victima suma aratandu-i ca un proces este de durata si nu va primi nicio suma de bani, dar va suporta cheltuielile de judecata (onorar avocat, onorar expert, etc.).
Va doresc succes!
ing. Ioan Ciobanu
astazi a fost victima la o clinica particulara unde s-a descoperit ca nu avea fractura la vertebra 3 ci doar o simpla luxatie intre vertrebrele 5 si 6!!!! pt care nu se mai punea probl unui dosar!!!!
acum se mai poate face ceva? se poate contesta ce a zis doctorul d la urgenta? pt ca radiografia initiala e atasata la dosar ...daca se uita inca o data pe aia alt doctor?
sau in cel mai rau caz am de castig daca voi da dcotorul d la urgenta in judecata?
si apropo persoana nu mai are pretentii si a platit si singura contr la clinica respectiva
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
ContSters308495, utilizator
Important este certificatul medico-legal pe care o sa il ia de la IML in urma actelor medicale depuse, cate zile de ingrijiri medicale vor fi trecute.
Daca persoana vatamata nu depune plangere, dosarul se va solutiona prin NUP.
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa - accident auto, zile ingrijiri medicale gori macovei gori macovei Buna, am si eu o problema. sa spunem ca am lovit o persoana cu masina pe trecerea de pietoni. viteza mica 10-15 km/h, fata accidentata s-a lovit cu capul de ... (vezi toată discuția)
Accident de masina cu victima martinel martinel Aseara am incercat sa evit o groapa si am pierdut controlul volanului lovindu-ma cu roata de bordura.Problema este ca pe bordura era un pieton pe care l-am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)