avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala din culpa

am lovit o persoana care tranversa prin loc nepermis, nu aveam viteza nici alcoolemie, dar de la spital a zis ca are fractura la coloana 30 zile ingrijiri. Penal am inteles ca nu as avea vina , dar pe partea civila daca m ar da in judecata ce se poate intampla? persoana a zis ca ar renunta la plangere daca i-as plati o consultatie si tratament la o clinica. Dar daca se razgandeste , ca am inteles ca poate depune plangere timp d 2 luni d la accident?
Nu vreau sa va stric dispozitia dar nu va "bucurati" pana nu veti primi acasa solutia trimisa de parchet cu modalitatea de inchidere a dosarului.
In cazul accidentelor cu victime se intocmeste dosar penal indiferent de circumstante.
Victima a fost spitalizata 30 de zile, prin urmare a avut o trauma destul de grava.
Faptul ca persoana si-a platit investigatiile la clinica respectiva nu inseamna ca se inchide cazul. Sau daca v-a declarat verbal ca nu mai are pretentii.
persoana nu va merge l iml, isi va retragere plangerea. problema e ca s-a facut acea eroare d la inceput pt care nici nu trebuia sa deschida dosar penal, in fine... cea mai mare problema e ca masina mea cand am mers l RAR dupa accident pt verif franelor(care au fost ok) i s-a facut o verificare completa si pt niste mici chichite ca palpaia un bec si nu stiu mai ce (ce nu au influentat accidentul) mi au anulat itp...adica eu nu ma mai pot folosi de masina pana nu se solutioneaza dosarul si chiar daca isi retrage plangerea tot dureaza vreo 6 luni daca nu mai bine cu sitemul din Ro sa mi dea NUP. In toata chestia asta eu pierd!!! nu ma pot folosi de nimic cu chestia ca doc d la urgenta i-a pus un diagnostic gresit!! ?? e aberanta situatia cu masina!!
accidentul s -a intamplat 17 dec , victima nu a fost spitalizata nici o zi, d la urgenta i au zis ca are fractura la vertebra 3 si iau dat 30 de zile d ingrijiri la domiciliu. apoi dupa 2 zile la alt ctrl i au zi s care doar o luxatie la alte vertebre deci nu are cum s treca o fractura in 2 zile ??!!! si apopro clinica resp e cea mai recunoscuta din oras si pers a ales-o .
Domnule, dvs trebuie sa intelegeti ca dosar penal se intocmea obligatoriu, fiind vorba de accident cu victime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa - accident auto, zile ingrijiri medicale gori macovei gori macovei Buna, am si eu o problema. sa spunem ca am lovit o persoana cu masina pe trecerea de pietoni. viteza mica 10-15 km/h, fata accidentata s-a lovit cu capul de ... (vezi toată discuția)
Accident de masina cu victima martinel martinel Aseara am incercat sa evit o groapa si am pierdut controlul volanului lovindu-ma cu roata de bordura.Problema este ca pe bordura era un pieton pe care l-am ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal ContSters101377 ContSters101377 in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare ... (vezi toată discuția)