avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj sau... las totul si plec?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj sau... las totul si plec?

Situatia:
Sotii, casatoriti legitim de 12 ani, stau impreuna de cca 18 ani in casa mamei lui. Sotul are un copil din prima casnicie, crescut impreuna cu sotia actuala. Sotia a primit o mostenire, banii obtinuti s-au folosit la achizitionarea unui autoturism si la reconstructia casei in care locuiesc. Sotia a lucrat in ultimii 8 ani, sotul nu mai lucreaza de 15 ani. Daca sotia se hotaraste sa divorteze, ce sanse mai are sa recupereze banii investiti in casa si masina?
Cel mai recent răspuns: Fata_mxgana , utilizator 12:15, 28 Decembrie 2013
Noroc ca prostia nu se pedepseste prin lege, daca era asa sotia (adica eu) facea si inchisoare!


Pentru mult timp :)

Poate o convingeti pe soacra sa va vanda ( voua, sotilor ) casa sau macar sa va recuperati cumva banii de la saltea pana sa divortati..
Banii de la saltea sunt 10%. De fapt intrebarea mea era... ma chinui cu toate astea sau... las totul si plec. Nu mi-e teama sa o iau de la zero, doar ca am vrut sa stiu daca am sanse sa recuperez macar jumatate din ce am risipit, fara sa ma "balacesc" prea mult in "laturi". Inteleg ca sansele sunt mici. Multumesc tare mult! :)
Banii nu mai aveti dovada ca exista . In casa nu aveti dovada a cat ati investit si ca ati investit dvs. Puteti spera mai mult la masina.. daca o "vinde" pana la partaj, obtineti banii din contract.
Nu stim cat sunt sansele, nu se poate aprecia pe un forum calitatea dovezilor.
Eu una am inca lucruri pe care nu le-am inteles.
Oricum, o prezumtie ca masina e a dv. e lipsa de venituri a sotului si se pleaca de aici cu un avantaj pentru dv.

Cat despre imbunatatiri, e dificil sa treceti peste prezumtia ca soacra si-a imbunatatit propriul bun; deinde de veniturile ei etc.
Nu este nevoie de un contract cu o firma, ci de chitante si facturi de gresie, de martori ca ati avut lucrari, expertiza pentru valoarea lor actuala... discutia e lunga ca sa aveti informatii indeajuns de clare ca sa puteti decide daca va angajati in asta sau nu.
eu cand aud de lispsa toatl ade venituri ma intreb ce insemana asta: din ce traiesc oamenii astia? din aer? si iata cum in proces apar...ba ca declara ca il intretine mamica, un prieten, sau chiar munceste dar nu este fiscalizat.....
snasele oricum sunt minime sa i se dea casa. asa ca nu vad de ce sa plecati dvs? oricum, daca va cheama el in judectat nu veti avea ce sa faceti decat sa mergeti la judecata, sa va angajati avocat sa va .....balacariti....

daca nu va prezentati este mult mai rau....cu un avocat priceput poate castiga pana si casa, iar dvs nu veti fi acolo sa aratati ca sunt probe minicinoase.

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate simona435 simona435 buna ziua, sunt casatorita de 15 ani am un copil si locuiesc cu sotul in apartamentul mamei lui (aceasta fiind trecuta proprietara in acte).sotul detine o ... (vezi toată discuția)
Mostenire chiliman chiliman buna sunt alin si am mai pus axeasta intrebare dar nu sunt lamurit .sotia cu soacra a avut un ap inainte ca noi sa ne casatorim ,la vindut in timpul casniciei ... (vezi toată discuția)
Mostenire chiliman chiliman sotia cu soacra au avut un ap inainte sa ne casatorim pe care l-au vindut in timpul casatoriei noastre bani i-am cheltuit eu si sotia infiintind 0 firma luind ... (vezi toată discuția)