avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj sau... las totul si plec?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj sau... las totul si plec?

Situatia:
Sotii, casatoriti legitim de 12 ani, stau impreuna de cca 18 ani in casa mamei lui. Sotul are un copil din prima casnicie, crescut impreuna cu sotia actuala. Sotia a primit o mostenire, banii obtinuti s-au folosit la achizitionarea unui autoturism si la reconstructia casei in care locuiesc. Sotia a lucrat in ultimii 8 ani, sotul nu mai lucreaza de 15 ani. Daca sotia se hotaraste sa divorteze, ce sanse mai are sa recupereze banii investiti in casa si masina?
Cel mai recent răspuns: Fata_mxgana , utilizator 12:15, 28 Decembrie 2013
Soacra are o pensie de cca 900 lei, cred ca poate afirma ca si-a imbunatatit singura casa, in timp. Martori nu voi gasi, la tara nimeni nu se "baga" in treburile vecinilor, cu atat mai mult cat eu sunt out-siderul in zona. Chitante am, intr-o oarecare masura dar... nu sunt nominale asa ca nu pot dovedi nimic. Alta intrebare, daca tot ati fost atat de amabili si m-ati ajutat. Daca eu declar ca exista inca banii mosteniti de mine, in casa, poate fi obligat sa mi-i restituie? Asta daca se presupune ca soacra si-a refacut casa cu banii ei si masina e a sotului... banii mei unde-s?
av.antoanelageaman a scris :
snasele oricum sunt minime sa i se dea casa. asa ca nu vad de ce sa plecati dvs?

Poate pentru ca e casa soacra-sii :rolleyes:

stau impreuna de cca 18 ani in casa mamei lui

Sotul nu are interes sa promoveze o actiune de partaj.. lui ii e caldut de tot.

banii mei unde-s?

Cum probati ca sunt la ei ? daca i-ati cheltuit singura, sunt facuti cadou rudelor.. etc ? sau chiar cheltuiti la comun ?
masina nu e a sotului, ala e cert bun comun, chiar puteti face partajul masinii.
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
D-na Antoanela, nu ma cheama el in judecata, de ce sa ma cheme?! Lui ii place situatia. Si nu e lipsa totala, eu am totusi un salariu.
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2013
Fata_mxgana, utilizator
Nu stiu. Cum as putea sa probez ca nu i-am cheltuit? Sa probeze el ca i-am cheltuit pentru casa si masina. :D
Pt ca dvs cereti ceva, sarcina probei va revine dvs. Actionati pt partaj pe sot si cereti partajul masinii si banilor cash si pe soacra- actiune in pretentii. Daca ati investit mult in casa, merita sa incercati. Cu soacra puteti incepe si daca divortati si daca nu. :)

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate simona435 simona435 buna ziua, sunt casatorita de 15 ani am un copil si locuiesc cu sotul in apartamentul mamei lui (aceasta fiind trecuta proprietara in acte).sotul detine o ... (vezi toată discuția)
Mostenire chiliman chiliman buna sunt alin si am mai pus axeasta intrebare dar nu sunt lamurit .sotia cu soacra a avut un ap inainte ca noi sa ne casatorim ,la vindut in timpul casniciei ... (vezi toată discuția)
Mostenire chiliman chiliman sotia cu soacra au avut un ap inainte sa ne casatorim pe care l-au vindut in timpul casatoriei noastre bani i-am cheltuit eu si sotia infiintind 0 firma luind ... (vezi toată discuția)