avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto sofer beat, fara asigurare, numere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto sofer beat, fara asigurare, numere expirate

In 19 decembrie 2013 doua masini care circulau regulamentar au fost lovite de un BMW condus de un sofer beat. Ulterior, am aflat ca ii expirasera si numerele rosii, masina nu era inmatriculata, deci nu avea asigurare, in concluzie, masinile accidentate nu puteau fi reparate in contul societatii de asigurari. Responsabilul de accident refuza sa plateasca. Pleaca des afara din tara, munceste in Germania, politia neavand nicio reactie - dupa accident, omului fiindu-i permis sa plece acasa.Ce variante avem, pentru a acoperi paguba? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alinaelena55 , utilizator 15:10, 27 Decembrie 2013
Buna seara,
Asa cum scria si cyan, cel mai indicat este sa va adresati FPVS. Sunt oameni foarte ok, cu care am avut ocazia sa lucrez [din pacate :)]. Veti avea nevoie de constatarea politiei; sper ca a fost facuta... In baza constatarii se va face devizul de service si va pot transfera banii in cont. Mai departe, FPVS isi va recupera banii de la vinovat, pe cale juridica. Si mai departe, ar trebui sa se autosesizeze Procuratura.
Bafta!
Daca are bunuri in proprietate veti rezolva problema dafa asiguareabnu exista...

Exista cazuri cu oameni omorati si situatia este cam la fel.
Bine ca doar banii ar fi problema in cazul dvs...
Nu am primit copie dupa procesul verbal de constatare. A doua persoana accidentata a dat o declaratie abia peste doua zile de la accident. Despre numere stiu de la un vecin al celui care a facut accidentul, ulterior fiindu-mi confirmat si de politist acest lucru. Accidentul a avut loc intr-o localitate in care toata lumea cunoaste pe toata lumea, e usor de aflat o informatie. Am luat legatura cu soferul celeilalte masini accidentate si comunicam. Ce n-am inteles eu atunci e: de ce nu a ramas un politist la locul accidentului si de ce au venit cu sotia autorului, care incerca sa-si asume accidentul. Am uitat sa precizez ca soferul a fugit de la locul accidentului.A fost un pic de agitatie acolo, drept pentru care au venit cu soferul implicat in accident, care era evident beat. Fara sa dea nicio indicatie, nici o lamurire, au plecat cu el si nu s-au intors decat dupa apelul la 112. Apelul l-am facut pentru ca nu stiam ce sa facem cu masinile, sa le lasam pe sosea sau le putem muta. Fiind accident produs de un sofer care a condus sub influenta bauturilor alcoolice, normal nu trebuiau mutate. Dar incurcam circulatia , ocupand o banda de mers.Au venit, intr-un final, au facut fotografii,n-au zis nimic, asa ca noi am mers din proprie initiativa la postul de politie sa dam declaratia si, surpriza, si ni s-a spus ca putem s-o dam si a doua zi, si peste doua zile. Ne-au derutat total.
Dovada de reparatie am primit-o, copie dupa procesul-verbal de constatare nu.
Multumesc pentru lamuriri! Va doresc un sfarsit de an linistit si sarbarori fericite!
Normal trebuiau mutate.Cazurile in care maşinile nu trebuiesc a fi mutate,sunt acelea din care rezultă vătămarea corporală.Dacă in localitatea in care s-a produs accidentul,fiecare se cunoaşte,e foarte probabil ca şi 'infractorul' să cunoască organele de poliţie,după cum ziceaţi că voiau să schimbe şoferul.Sfatul meu de persoană păgubită în aproape aceeaşi situaţie ca şi a Dvs,e să vă concentraţi atenţia spre reparaţia maşinii,că problema in care sunteţi necesită foarte mult timp pentru a fi rezolvată.Lăsa-ţi-le incolo de 'fiare',e Crăciunul,in curând va fi Revelionul şi încercaţi să adoptaţi starea sufletească caracteristică sărbătorilor.Sărbători fericite!
Fondul pentru "victimele strazii" nu acopera astfel de situatii, intrucat persoana responsabila de accident este identificata si dovedita, este in viata, are bunuri si poate fi trasa la raspundere pentru fapta sa.
Solutia este formularea unei plangeri penale la Parchetul competent pentru zona in care a fost savarsit accidentul cu constituirea de parte civila cu daunele mentionate in devizul de reparatii auto, plus o plangere la Inspectorul-sef al I.J.Politie referitor la neluarea de catre agentii de politie a masurilor legale fata de autorul accidentului, urmata de o actionarea in instanta civila a individului.....Cam astea sunt caile avute la dispozitie de victima unui accident rutier. Succes!

Alte discuții în legătură

Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu numere de bulgaria si fara asigurare grf grf buna ziua. doresc sa ma consult cu niste specialisti ca sa pot proceda corect in situatia prezentata mai jos: In data de 8.05.2014 ora 21:40 in sibiu mi-a ... (vezi toată discuția)
Reparatie masina inainte de finalizarea anchetei politiei PopescuOctav PopescuOctav Am avut masina parcata si o alta masina mi-a lovit-o. Soferul a fugit de la locul acidentului dar am apucat sa-i iau numarul, m-am prezentat la Politie ... (vezi toată discuția)