avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto sofer beat, fara asigurare, numere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto sofer beat, fara asigurare, numere expirate

In 19 decembrie 2013 doua masini care circulau regulamentar au fost lovite de un BMW condus de un sofer beat. Ulterior, am aflat ca ii expirasera si numerele rosii, masina nu era inmatriculata, deci nu avea asigurare, in concluzie, masinile accidentate nu puteau fi reparate in contul societatii de asigurari. Responsabilul de accident refuza sa plateasca. Pleaca des afara din tara, munceste in Germania, politia neavand nicio reactie - dupa accident, omului fiindu-i permis sa plece acasa.Ce variante avem, pentru a acoperi paguba? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alinaelena55 , utilizator 15:10, 27 Decembrie 2013
Fondul acopera cazurile in care vehiculul nu este asigurat.

alinaelena55 a scris:

In 19 decembrie 2013 doua masini care circulau regulamentar au fost lovite de un BMW condus de un sofer beat. Ulterior, am aflat ca ii expirasera si numerele rosii, masina nu era inmatriculata, deci nu avea asigurare, in concluzie, masinile accidentate nu puteau fi reparate in contul societatii de asigurari. (...)


In cazul de fata s-a intocmit dosar penal autorului accidentului, acesta a comis mai multe infractiune, conducere sub influenta alcoolului, masina neinmatriculata, fuga de la locul accidentului. Asa ca nu se intocmeste proces verbal de constatare a contraventiei.
Poate aveti Casco si atunci nu trebuie sa apelati decat la la asiguratorul Dvs. Daca nu ar ramane FPVS, dar nu in orice conditii.
Unul dintre conditii este ca autorul sa fie identificat ( este in cazul Dvs ) iar masina neasigurata.
Multumesc pentru raspunsuri! M-au ajutat foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu numere de bulgaria si fara asigurare grf grf buna ziua. doresc sa ma consult cu niste specialisti ca sa pot proceda corect in situatia prezentata mai jos: In data de 8.05.2014 ora 21:40 in sibiu mi-a ... (vezi toată discuția)
Reparatie masina inainte de finalizarea anchetei politiei PopescuOctav PopescuOctav Am avut masina parcata si o alta masina mi-a lovit-o. Soferul a fugit de la locul acidentului dar am apucat sa-i iau numarul, m-am prezentat la Politie ... (vezi toată discuția)