avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie grava, rog sprijin! Refuzul minorului de a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie grava, rog sprijin! Refuzul minorului de a petrece timp cu tata

Datorita faptului ca,fostul sot duce copilul la alt domiciliu decat in hotarare,ca locuieste cu o femeie si un copil al acesteia pe care copilul nostru nu o suporta,ca,,copilul refuza sa mai mearga cu el. Urmare acestei situatii,fostul a depus o plangere penala impotriva mea,pentru neincredintarea minorului,afirmand ca eu nu-l las .
Mentionez ca ,copilul in consiliere,pe o perioada de 3 luni,la dgaspc
ce pot face eu? cum ma descurc?
Fostul merge si la scoala copilului ,unde a incercat sa-l determine sa mearga cu el dupa ore,amenintandu-l ca data viitoare vine cu politia.
Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 22:17, 7 Ianuarie 2014
ceea ce va pare adresare agresiva este raspunsul la atentionarea d-voastra,la fel sau chiar mai agresiva,ca ma intereseaza mai mult altceva decat psihicul copilului,........ar trebui sa va dati seama,daca nu ,va explic eu de ce ma afecteaza si acest n.u.p, tot din cauza copilului, cat despre celelalte aspecte,nu stiu daca am eu nevoie de psiholog sa pot baga pe gatul copilului concubinele tatalui, avand in vedere ca femeia a mers si la gradinita ,din primul an,cot la cot cu tatal, plus toate celelalte spuse mai sus ,plus ca nu stie decat el ce se intampla acolo cat e cu ei,posibil sa aiba vreun motiv,daca nu mai multe,independente de parerea mea,sa nu o mai vada. apropo,copilul este vazut de un psiholog, am vrut sa vad ce se intampla,daca e cazul de a fi luata vreo masura.
Inregistrarile video va asigura ca rapoartele eventualelor oficialitati care vor fi de fata (politie, executor, psiholog, etc) sau "martori binovoitori" vor fi conforme cu realitatea - daca copilul vrea la tata - merge, daca nu, nu.
Nu va inchipuiti cat de oficiali devin toti cei de mai sus la vederea unei camere video, cum isi incheie brusc vestoanele de politisti peste burticile revarsate, cum brusc apare si chipiul pe cap si cum brusc, il informeaza pe "tatal iubitor" - detinator de multe relatii, ca daca nu inceteaza cu scandalul - vizibil - il vor amenda.

Linistiti-va, concentrati-va pe copil si pe cum sa il faceti sa accepte si sa treaca mai usor peste faptul ca are o viata mai speciala dar ca asta nu e din vina lui si asigurati=va ca puteti dovedi tot ceea ce sustineti.
Dragă mămică, faceţi cum v-au sfătuit antepostatorii mei, sunt nişte sfaturi cât se poate de utile.
Înregistrarea video e excelentă, măcar pe post de bau-bau pentru autorităţile care sunt chemate.
Să ştiţi că Poliţia, inspectorii DGASPC nu vin de bunăvoie, cred că nici nu le face plăcere, dar sunt obligaţi prin lege să răspundă la reclamaţii. Singura dvs. obligaţie este să deschideţi uşa când e programul de vizită şi să-i spuneţi copilului să meargă cu el. Dacă copilul nu vrea, nimeni nu-l poate obliga, martorul dvs. sau înregistrarea video demonstrează asta.
La Poliţie, când scrieţi declaraţia, susţineţi cele scrise aici, adică faptul că minorul refuză plecarea, martori X şi Y, CD-ul întâlnirii. Atât. Data viitoare, când face reclamaţie. tot aşa. Se vor plictisi şi poliţiştii de el.
Nu vă mai tot referiţi la concubina tatălui, reiese că sunteţi geloasă şi că nu vă împăcaţi cu despărţirea. Nu-l vorbiţi de rău pe tatăl copilului în faţa lui şi nici măcar pe concubină. Mai bine faceţi precum aceştia nu ar exista. Când se apropie ziua de vizită, pregătiţi copilul, spuneţi-i că are ocazia să petreacă timp cu tatăl său şi, dacă el vrea să plece, dvs. nu vă opuneţi.Dacă el refuză vehement, liniştiţi-l şi spuneţi-i că nu e obligatoriu să plece cu el dacă nu vrea, este alegerea lui.
Am constatat că este adevărat ceea ce am citit mai sus : copilul, deşi refuză să plece cu tata fără mama, ştie toate jucăriile ce le-a primit de la tata şi-şi aminteşte cum s-a jucat cu el la întâlnirile avute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa depun la protectia copilului o sesizare despre abuzurile tatalui Vicky1 Vicky1 Cum trebuie procedat ca aceasta sesizare sa fie depusa apoi si in instanta in cadrul procesului de divort? Sustine ca nu e lasat sa-si vada copilul ceea ce ... (vezi toată discuția)
Incertitudine, rog ajutor! ContSters193379 ContSters193379 * modificarea elementelor de fapt ce au fost avute in vedere la fixarea programului de vizita sau exercitarea dreptului de vizita abuziv,ofera posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Sechestrati in casa 48 de ore? ContSters129337 ContSters129337 Buna ziua. In urma divortului pronuntat in urma cu 1 an, mi-a fost incredintat spre crestere si educare, fiul meu minor, care are acum 4 ani si 8 luni, tatal ... (vezi toată discuția)