va rog ajutatima cu o indrumare;sant divortat de aproape doi ani,cat a durat procesul copii avem o fata si un baiat au stat la mine.chiar daca mama lor in acest timp de un an si jumatate nu a contribuit cu nimic la cresterea copiilor ci din contra le-a incasat si amarata de alocatie de la stat a primit incredintarea minorilor si tot eu am fost obligat la plata cheltuielilor de judecata.dupa ce sa dat acum vreo 6 luni hotararea definitiva si irevocabila mama lor in loc sa ii ia la ea a plecat in italia.am anuntat autoritatea tutelara,protectia copilului,politia dar toti au spus ca nu au ce face ca e custodie comuna si deci copii au de cine sa fie ingrijiti si mau indrumat sa deschid un alt proces ptr reincredintare minori.Am deschis alt proces trecuse 3 luni de cand se inchisese celalalt dar pana la prima infatisare la un control la medic cu baietelul i-am depistat o boala foarte grav.Am anuntato si pe mama lui care venise in tara sa-si schimbe buletinu si in aceiasi zi am ajuns la bucuresti,noi fiind din braila.am stat acolo doua luni pe banci,copilul a suferit doua operatii pe creier si mai are de tras multi ani de acum in colo am vb cu psihologul spitalului si recomandarea medicului a fost ca,copilul sa se intoarca in mediul din care a plecat.mama lor a zis ca e in ordine dar in ziua externari a venit cu hotararea si a luat copii la ea.am vb cu ea si azis ca ii lasa sa vina cand vor ei la mine si eu la ei si in baza vorbelor am fost si am renuntat la proces ptr a avea grija de copil cat mai bine.problema e ca de atunci au trecut aproape trei luni nu a vrut sa-mi dea copii deloc la mine cand ma duc la ei doar in prezenta lor nu pot sta de vb cu copii in intimitate.pe 24 dec mi-a trimis sms sa am cald in casa ca-mi da copii la mine.La ora11 am fost sa-i i-au si a zis ca-i lasa pana in ziua urmatoare dar ca nu le-a pregatit medicamentele si ca ma va suna mai tarziu cand are timp sa ma duc sa le iau.pe la 4 am sunat eu sa vad daca ma pot duce sa le i-au si mi-a zis ca sa razgandit si nu ii lasa la mine sa-i duc acasa imediat si la 15 min a venit la poarta si a inceput sa tipe ca nu ii dau copii.i-am spus sa intre inauntru,copii stateau la masa si dupa ce termina ii imrac sii dau dar nu ia lasat nici sa manance.Copii erau si sant foarte atasati de mine si au plans.le-am cumparat si tel cu cartela noua si credit pe ea sa putem vb la tel dar le-a luat si tel si nu pot vb cu ei .baiatul are o boala foarte grava tumora cerebrala,nu are voie sa se supere deloc iar el saracul e doar suparat ca nu poate sta cu mine nici macar cate o zi.ce as putea face cat mai rapid sa rezolv problema,sa pot lua copii la mine macar cateva zile pe luna.mentionez ca in hotarare custodia e comuna.taicasu fostei unde sant copii acum mi-a spus sa nu ma mai duc ca nu ma primeste ca nu il poate obliga nimeni sa ma primeasca in casa lui.vreau doar sa am acces la copii cu atat mai mult cu cat zilele baiatului atarna de un firicel foarte subtire.va implor dati-mi un sfat util.VA MULTUMESC anticipat tuturor
Cereti numai program de vizita, puteti cere si pe calea ordonantei presedintiale, se va judeca in regim de urgenta.
Locuiti departe unii de altii ?
Puteti cere ca vizita sa se desfasoare la domiciliul dvs.
Daca nu va respecta hotararea, ii puteti face plangere penala pt nerespectarea masurilor de incredintare art 307 cp.
locuim la 400m distanta,cea mai buna solutie era sa ne intelegem dar refuza sa-i lase sa vb si la tel.aceasta ordonanta se poate depune in orice zi s-au sant doar anumite zile?trebuie sa merg la judecatorul de servici?
Va trebui sa va informati despre mediere, intai acolo va duceti, la mediator. Abia apoi, daca nu ajungeti la un acord apelati la instanta.
Pe calea ordonantei, da, in orice zi, cererea o depuneti la registratura.
Va sugerez sa parcurgeti urgent urmatoarele etape:
(timpul trece in defavoarea dvs.)
1. cautati un mediator , prezentatii cazul si functie de rezultat sa continuati procedurile legale de constrangere legala a mamei sa va lase accesul liber la copii;
2. in paralel faceti o sesizare scrisa la Directia de protectie a copilului din judetul unde locuiti, in care sa le cereti sprijinul si un sfat autoriat. Atentie sa cereti un nr. de inregistrare;
3. dupa primele 2 etape va trebui sa apelati la instanta de judecata competenta situatie in care va trebui sa cereti sprijinul uni avocat cu experienta in dreptul familiei.
Cu rabdare si intelepciune, o sa obtineti ceea ce vreti. Mult succes.
Este adevarat ca aveti custodie comuna in fapt sunteti privat de dreptul de a avea timp comun petrecut cu copiii dumneavoastra . Aveti doua posibilitati : fie in instant fie la mediator cereti stabilirea planului parental pentru ambii copii. Va propun sa faceti acest lucru la un mediator ptr ca sa hotarati impreuna cu fosta sotie ce e mai bine pentru copii.Ii doresc sanatate fiului dv.