avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibil caz de abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibil caz de abuz de incredere?

Se considera urmatoarea speta: Eu, B.M, stabilesc cu C.A. sa facem un schimb de masini pe internet. Ne intalnim, vedem masinile. B.M. isi da VW Passat pentru un BMW-ul lui C.A. S-au verificat seriile de caroserie, seriile de motor, starile masinilor etc. Ajungem la un loc unde se fac Acte Auto. Eu, B.M. imi dau seama ca pe actele BMW-ului scrie alte nume, pe care C.A. le motiveaza drept faptul ca e masina lui, dar trecuta pe numele cumnatului sau, tinand cont ca el este din Corabia. Stabilim ca actele sa le facem provizoriu si sa urmeze ulterior in maxim o saptamana sa punem semnaturile si data, singurele elemente din contracte care lipseau. Schimbam practic masinile, incredintam fiecare celuilalt cartea masinii, talonul si cheia, respectiv cheile si asteptam o saptamana. Dupa o saptamana sun sa facem cum am stabilit si insist sa nu dureze prea mult asteptarea asta si primesc in schimb injurii atat la adresa mea cat si a familiei mele si amenintari cum ca vine si ma scoate din casa si imi ia si BMW-ul. Mai las lucrurile asa vreme de cateva zile si incep din nou sa il sun pe C.A. fara raspuns insa. Apelez la cartea de telefon si reusesc sa dau tatal proprietarului din cartea BMW-ului ( tatal proprietarul de drept ). Acesta imi spune ca nu stie ce face fiul lui, nu stie de treaba cu BMW-ul si ca fiul lui e plecat in afara Romaniei si ca se intoarce in maxim 2 saptamani mentionandu-mi sa tin masina si sa merg cu ea ca nu e nicio problema. Am sunat recent, adica dupa o saptamana si ceva iar sa intreb daca proprietarul de drept a ajuns in sfarsit acasa si putem finaliza tranzactia si, ca sa fie complet, si de aceasta data ma pune sa astept 2 saptamani ca va fi bine.
Momentan la circa financiara platesc impozitul pentru VW Passat si circul cu BMW-ul cu care am facut schimbul.
Ma poate ajuta cineva in acest sens? Exista o posibilitate de rezolvare a cazului ?
In principiu consider ca schimbul e facut, nu ma intereseaza ce se intampla cu VW Passat si singurul lucru pe care il doresc ar fi Fisa Fiscala de la Proprietar. Cum as putea merge mai departe?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 19:53, 8 Aprilie 2009
Stiu ca am gresit si ca am avut incredere in spusele celui cu care am facut schimbul.
Nu exista un contract de schimb, ci 2 contracte de vanzare-cumparare. Unul B.M. vinde lui C.A. autoturismul VW si unul B.M. cumpara de la alta persoana autoturismul BMW. Mentionez ca ambele contracte sunt nesemnate si fara data!
Practic am facut schimb de masini si de actele masinilor pentru ca ulterior sa reglam si actele pentru ca C.A. ar fi avut zilele alea ceva probleme si am considerat ca nu e o problea daca amanam putin semnarea actelor.
In legatura cu forma contractului de vanzare-cumparare avand ca obiect u n autovehicul 9 folosit) , vanzare-cumpararea se incheie valabil prin actul sub semnatura privata.Daca dupa incheierea contractului (in forma inscrisului sub semnatura privata) , una din parti refuza sa se prezinte la organul competent , cealalta parte este indreptatita sa intenteze o actiune in constatarea dreptului de proprietate asupra autoturismului in patrimoniul cumparatorului , urmand ca radierea-inmatricularea sa se faca pe baza hotararii judecatoresti.
Din categoria inscrisurilor( preconstitute-cele facute cu intentia de a servi ca mijloc de proba) face parte si inscrisul sub semnatura privata.In functie de existenta semnaturi i pe inscris, avem: inscrisuri semnate si inscrisuri nesemnate. Inscrisul sub semnatura privata este inscrisul intocmit de parti si semnat de catre acestea. prin urmare, exista conditia generala de valabilitate a inscrisului sub semnatura privata-semnatura partilor. Semnatura trebuie sa fie scrisa de mana partilor, chiar daca actul este dactilografiat. aceste acte se intocmesc in dublu exemplar.Cu privire la data inscrisului , acesta face dovada, pana la proba contrara, numai intre parti.in raporturile cu tertii , data de pe inscris devine opozabila numai din ziua cand a devenit data certa( prin prezentarea la o autoritate publica, prin inscrierea intr-un registru public sau prin darea unei date certe de catre un notar public)> in cazul nerespectarii de buna voie a prevederilor art. 1179 si 1180 C. civil , inscrisul este lovit de nulitate relativa , care poate fi acoperita prin confirmare, prin executarea de buna voie a obligatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema masina cumparata CioicaRoberto CioicaRoberto Salutare. Am cumparat un VW Passat de la un tip inmatriculat pe anglia. Iam dat o suma maricica, iar cand am verificat actele, omul sa facut grabit si nu am ... (vezi toată discuția)
Daca nu ii dau fiscalul,ce poate sa imi faca,legal? michael78 michael78 Buna ziua! In urma cu 1 luna,un domn de 62 de ani din Mures,m-a tot abordat telefonic ca daca vreau sa imi dea la schimb BMW-ul lui pe Volkswagenul meu,care il ... (vezi toată discuția)
Teren vandut de 2ori loredy1983 loredy1983 In anul 1980 parintii mei au cumparat de la un om printr-o chitanta de mana o suprafata de teren de 1000 mp . in aceea chitanta scrie clar ca am platit toata ... (vezi toată discuția)