avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin care creste vaci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin care creste vaci

Buna ziua, conform legii, cate vaci are voie sa creasca un vecin fara acceptul comunitatii? Ce lege gestioneaza situatia asta?Am un vecin care creste multe vaci in mijlocul satului ceea ce e deranjant pentru comunitate.
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 18:32, 29 Decembrie 2013
Suntem intr-un sat la 3 km de oras, casele lor au fost construite inaintea celorlalti vecini sau in aceeasi perioada, sunt case batranesti....eu sunt mai nou venita in sat, dar nu speram sa fie chiar asa inapoiati la 3 km de un oras mare. Speram la aer curat si liniste, am dat de tarani fara nici un fel de cultura si respect pentru vecini.Ideea e cate vaci au voie sa creasca in curte intr-o comunitate ? Stiu ca fermele sunt putin mai departe de sat si nu seplimba vacile pe carosabilul proaspar asfaltat. Sigur exista o lege care reglementeaza aceasta situatie.
doamna dupa cum am spus este legea cu distantele fata de grajduri unde se arata clar ca pana la 1000 d e capete...deci pana la 1000 de capete bovine,ovine,caprine trebuie min. 500 m de la ultima locuinta. Daca sunt suine pente 5000 trebuie 1 km si asa mai departe.
Dar daca locuintele din jurul lor au fost construite dupa a lor e discutabil.
Dar daca mergeti la DSP judetean trebuie sa rezolvati... mai trebuie mers si la DSV judetean si vazut daca au autorizatie pentru exploatatia cere o au, si daca n u e ok pt dvs. ca folositi asta si nla DSP ca nu au si tot asas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directia de sanatate publica din judet, sesizata,nu reactioneaza. ce fac? Hauti Hauti Iata sesizarea. Catre DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA MEHEDINTI Ordinul Ministerului Sănătății nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi ... (vezi toată discuția)
Intrebare adrianady adrianady Locuiesc la sat,la curte,de la geamul casei mele pana la gardul despartitor de proprietatea vecinei mele sunt doar 13 m . ,vecina mea si-a construit un grajd ... (vezi toată discuția)
Distante fata de limita de proprietate nera02 nera02 Buna ziua, as dori si eu o indrumurare spre o lege sau o institutie careia ma pot adresa. Vecinul meu si-a facut foarte anexele lipite sau chiar ... (vezi toată discuția)