avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj concubinaj

Buna ziua - Pentru un bun dobandit in timpul concubinajului in cote de 50% , dar plata ratelor a fost facuta de un singur proprietar.
Ce castig de cauza are cel care a facut plata , in cazul unei neintelegeri
Cel mai recent răspuns: Barbela , utilizator 18:41, 29 Ianuarie 2014
Daca se demonstreaza ca doar unul a suportat toate cheltuielile atunci are un drept de creanta .Nu inteleg de ce partea care a platit acel bun nu a trecut din prima acel bun pe numele sau evitand din prima partajul?
Deci unul din proprietari face dovada ca a platit imobilul ..si are doar un drept de creanta?
Sa inteleg ca legea concubinajului nu se aplica ? Cea in care se atribuie cota parte din imobil in functie de contributia fiecaruia la achizitionare?
In actul de proprietate ce scrie?
Cine este proprietar conform actului?
Ati cumparat apartamentul pe cote parti, nu in devalmasie ca sotii. In cazul dvs se stie cat are fiecare in proprietate ca scrie in act.
Puteti cere iesirea din indiviziune in instanta, sa cereti sa va fie atribuit dvs apartamentul si daca dovediti ca aveti un drept de creanta, ii veti scadea din sulta cuvenita pentru cota lui.
Nu inteleg de ce l-ati improprietarit daca stiati ca nu are bani.
Si in cazul in care cere ea sa ii fie atribuit apartamentul , desi nu poate face dovada ca ea a platit cu chitante ? Pentru ca sunt pe numele meu ? Este posibila o actiune ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com buna ziua, as dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am locuit in concubinaj 16 ani cu o persoana intr-un imobil care a fost cumparat in aceasta perioada, ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are un concubin laly laly hristos a inviat. as avea si eu nevoie de un raspuns. am un apartament cumparat impreuna cu o alta persoana. am locuit impreuna 7 ani in urma cu ceva timp a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)