Am o problema foarte mare. M-am intabulat in 1990 si nu am observat ca la intocmirea certificatului de mostenitor notarul a inversat doua cifre din care a rezultat o diminuare a terenului intabulat cu 900 mp in comparatie cu planul de situatie validat de OCOTA, registrul agricol si titlul de proprietate al bunicii mele.
In perioada cind ma aflam in strainatate vecinul a mutat gardul ocupind din terenul meu cca 115 mp.
Am deschis un proces revendicare imobiliare/grantuire in care s-au efectuat 2 expertize topo expertiza si supraexpertiza.
Cu toate ca din aceste expetrize a reiesit ca vecinul mi-a ocupat din terenul meu si ca detine mai mult teren decit a cumparat, eu am pierdut procesul deoarece din expertize a reiesit ca si eu detin cu 400 mp mai mult teren decit sint intabulata.
Asta ar insemna ca vecinul ar mai putea sa-mi ocupe din terenul meu si cei 400 mp pe care ii detin mai mult decit am fost intabulata.
Am facut recurs si m-ar interesa daca as mai avea o scansa sa cistig recursul.
Notarul de stat care a intocmit cerificatul de mostenitor si care a facut gresala nu mai detine nici un act care a stat la baza certificatului de mostenitor. Ulterior s-a modificat si planul de situatie diminuindu-mi suprafata cu cei 900 mp.
Eu detin insa planul in original nemodificat. Sint disperat si nu stiu cum sa procedez in continuare mie frica ca o sa pierd si recursul.
Am incercat sa fac un supliment la certificatul de mostenitor insa la notar mi se cere un plan de situatie nou.
M-as bucura pentru un raspuns.
Va multumesc pentru raspuns, am avut avocat care intii a deschis un proces de revendicare imobiliara /grantuire iar apoi o actiune in constatare la care nu am inteles din ce motive a renuntat la judecare iar procesul cu grantuirea l-am pierdut este in recurs si mie frica ca o sa pierd si recursul.
Va multumesc mult pentru raspunsuri dar in titlul de proprietate era trecut in total 1 ha in 2 locatii din nefiind specificat cit teren era in fiecare locatie. Inca din 1980 parintii mei au instrainat terenul situat in afara satului iar terenul in cauza care are constructii a fost trecut in registrul agricol cu 5200 mp. In 1990 s-a facut un plan de situatie din care a reiesit o suprafata de 4900 mp plan vizat de OCOTA. Dupa ce s-au inversat cifrele in certificatul de mostenitor s-a diminuat terenul cu 900 mp eu fiind intabulata doar cu 4000 mp iar ulterior s-a modificat Planul de Situatie la OCPI.
Am solicitata la Arhivele Stataului, la Judecatorie, la notar la Camera Notarilor Publici la OCPI si nicaieri nu exista ceva acte ce au stat la baza intocmirii certificatului de mostenitor. Eu detin doar Titlul de Proprietate in original, planul de Situatie din 1990 nemodificat in original si copii din registrul agricol.