avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stopare amenintari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stopare amenintari

Buna ziua,
Sunt in divort cu sotia mea, am incercat sa rezolvam divortul prin mediere, dar nu cred ca vom reusi (am explicat aici situatia in alta intrebare), insa vreau sa va intreb daca pot face o plingere undeva, sa actionez in judecata pe sotie si pe parintii, fratii acesteia deorece in toata aceasta perioada continua cu amenintari (verbale si chiar fizice), telefoane, imi abordeaza colegii de serviciu sub diferite pretexte, chiar si pe superiorul meu direct, cred ca au facut si fel de fel de plangeri la locul meu de munca (lucrez intr-o companie multinationala ce nu-si permite sa tolereze astfel de scandaluri), amenintari la adresa familiei mele, s.a.m.d.....
Eu le inteleg supararea, dar asta dureaza de cateva luni, aprox 3, si vreau sa ma sfatuiti cum pot sa-i fac sa inteleaga faptul ca este mai bine sa ne intelegem omeneste si sa inceteze (i-am amenintat ca fac plangere la politie, au rarit amenintarile, dar tot continua), nu mai suport acesta situatie si trebuie sa existe o solutie.....
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Emil27 , utilizator 22:21, 6 Ianuarie 2014
Foarte multe amenintari verbale, injurii, cuvinte urate, si asta nu numai mie, ci si unor colegi si prieteni, motivand ca nu sunt un anturaj bun si asta este cauza divortului, de persoanele de sex feminin nu mai vorbesc, crede ca am o relatie, mi-e teama sa mai ies si in oras la un suc :00 La o intalnire cu tatal sotiei, in urma cu aprox 2 luni, acesta chiar a indraznit sa dea in mine, am evitat plecand si neripostand, iar fratele ei a amenintat ca o sa ma prinda singur ..... la politie mi-au spus sa sun la 112 :))

Multumesc!
Nu cred ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de amenintare si politia nu prea cred ca ar avea cu ce sa va ajute in mod strict vorbind.
Ar putea fi vorba de insulta dar este complicata problema.
Incercati sa mergeti sa consultati un avocat si sa discutati in mediu privat si confidential absolut tot pentru a se putea ajunge la o concluzie.

Sub aspect juridic situatia este mult mai complicata decat va imaginati deoarece in Romania nu prea exista mijloace de protectie juridica pentru astfel de situatii.
In primul rand avocatul ar putea sa caute sa rezolve problema dar nu sub aspect juridic neaparat.
S-ar putea si sub aspect juridic dar procesul este extrem de complicat si de atipic pentru Romania ceea ce ar face ca avocatul sa aiba foarte mult de lucru pentru a putea sa deschida proces sau procese.
Nu cred ca aveti de ales si sunt de parere ca va trebui sa va ganditi la rezolvarea problemelor chiar prin procese.
Multumesc de raspuns, inca mai sper sa se potoleasca, apoi nu cred ca sunt ei mai presus de lege.

Respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari warm_rain warm_rain Buna ziua ma puteti ajuta va rog cu cateva sfaturi, locuiesc la casa si am un vecin care ne tot ameninta atat pe mine cat si familia mea, cu diferite obiecte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. dupa 25 de ani de casatorie vreau sa divortez. motive: ... Doina000 Doina000 Buna ziua. Dupa 25 de ani de casatorie vreau sa divortez. Motive: violente fizice,verbale,abuzuri emotionale repetete asupra mea si a celor doi copii,de 20 ani ... (vezi toată discuția)