avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Lamurire grupa I de muncã
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Lamurire grupa I de muncã

Bună ziua. Vă rog să mă lămuriţi într-o privinţă. Tatăl meu împlineşte în februarie 2014, 34 ani de muncă la Grupa I (CFR conform prevederilor înainte de 2001). Iese sau nu la pensie anul acesta?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:05, 3 Ianuarie 2014
credeam că noua lege va da grupa şi după 2001...de aici nelămurirea.
vă mulţumesc pentru răspunsuri
Incepand cu data de 01.04.2001 nu mai exista gr.I si gr. a II-a de munca ci conditii speciale de munca si conditii deosebite de munca.
alexandraungurean a scris:
credeam că noua lege va da grupa şi după 2001.

Legea nr. 380/2013 prevede reducerea vârstei standard de pensionare pentru activitatea deja lucrată în grupa I de muncă. Ea nu are nicio legătură cu acordarea grupei și nici nu va mai exista un act normativ în acest sens pentru că a trecut foarte mult timp de când în legislația românească nu mai există activitatea lucrată în grupe de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie ivanvintilica ivanvintilica Sunt nascut pe data de 02.09.1959 si am 38 ani munca cu cotizatie. Am lucrat 4 ani in grupa 1 si 34 ani in grupa 2. Cand pot iesi la pensie si cu ce fel de ... (vezi toată discuția)
La ce varsta pot iesi la pensie? Radu01 Radu01 buna seara! va rog sa imi spune-ti la ce varsta pot sa ies la pensie dupa noua lege, ma incadrez in grupa a II a de munca si am 31,6 ani de grupa a 2-a lucrati ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta de pensionare, grupa i, conditii speciale carmen iosif carmen iosif Buna seara, Am sa incep cu datele inscrise in carnetul de munca : \" In perioada 24.10.1979 - 31.03.2001 a lucrat in grupa I de munca, conform Ord. 50/ ... (vezi toată discuția)