avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme in Familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme in Familie

Buna ziua. Am sa povestesc putin cateva din probleme parintilor...
Mama si tata sunt in discutii sa divorteze.....asta dupa lunga perioada de certuri,imapacari.....si iar certuri.Aproximativ 10 ani. Tata o tot ameninta pe mama cu divortul.El de foarte mult timp mai are si o relatie cu alta femei...In casa el nu platesc facturi,nu cumpara nimic....nu renoveaza sau schimba sau repara ceva stricat...El doar doarme acolo in casa si foloseste tot si are pretenti doar...mama saraca plateste toate datoriile in casa si cumpara si mancare...:( numa ea stie cum. Tata detine cateva conturi la 3 banci....dar nu stim suma de bani din conturi....precizez ca a fost plecat si de 2 ori in germania. si plus ca neplatind nimic sau luand ceva in casa el putea sa stranga bani... Acum el spune ca baga divort la primarie....mama sa accepte si....ori sai dea ea parte ptr apartament si el pleaca...ori ii da el si ea sa plece. Poate e putin mai mult de povestit,eu am rezumat cat de cat....
Eu va cer un sfat si un ajutor....pentru saraca mama :(( avand o relatie de ani de zile cu alta femeie....nu poate fi tras la raspundere? Si el neplatind nimic niciodata...ce poate sa-i faca mama ptr asta. Si cum as putea sa pun totul la impartit.....mai exact de ce stiu eu : Apartamentul, 2 Masini auto si cateva conturi in care tata are ceva bani....dar nu mai stiu exact sumele ptr ca a ascuns asta de toti...
Va rog sa ma ajutati cu ce se poate sau stiu eu.... :(
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 19:29, 6 Ianuarie 2014
Va multumesc frumos pentru tot.... Daca mai e ceva de zis ce mar ajuta...va rog. Daca nu eu va multumesc pentru tot
Buna ziua,
Revin cu rapsunsul. Da, se poate face divortul si la mediator. Iar din ce mi-a fost spus costurile sunt foarte mici in comparatie cu restul,notar,instanta. Depinde de mediator,~ 500 lei fiecare.
brazvan a scris:

Buna ziua,
Revin cu rapsunsul. Da, se poate face divortul si la mediator. Iar din ce mi-a fost spus costurile sunt foarte mici in comparatie cu restul,notar,instanta. Depinde de mediator,~ 500 lei fiecare.

nu exista divort la mediator, deoarece acesta nu este investit cu autoritate publica. la mediator se poate semna cel mult un acord de mediere ( tranzactie) care poate sa fie facuta si fara mediator, daca va intelegeti . acordul de mediere trebuuie consfintit de instanta si nu intodeauna instanta il aproba in totalitate.prin urmare tot proces trebuie facut care se poate incheia printr-o tranzactie ( acord de mediere)
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2014
Antoanela Geaman, Avocat
Nu stiu pe cine ati intreba si cine v-a pacalit, insa nu la mediator divortati.
De divortat se poate divorta la starea civila daca sotii nu au copii minori, la notar sau in instanta.
A, ca apelati la mediator pt a pune pe hartie termenii in care cei doi divorteaza, e altceva. Cu acel acord se merge apoi la notar sau in instanta.
Asa ca NU divortati la mediator.
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
gi-jane2 ,

Ramane de vazut despre prestatii! Din pacate, judecatorii de la toate instantele din tara pe fond ca speta pusa in discutie, se pronunta impotriva adevarului si a legii...plecand de la premisa ca justitiabilul are cale de atac!
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort janinabode janinabode buna.sunt intr-o situatie destul de penibila dupa o casnicie de 20,in care sotul s-a ocupat cu jocurile de noroc si nu a contribuit financiar in familie,am ... (vezi toată discuția)
Despagubiri dupa divort LUCY04 LUCY04 Buna ziua. As vrea sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Tatal meu a inaintat o cerere de divort la Judecatoria sect 1 impotriva mamei mele dorind ca divorul sa ... (vezi toată discuția)
Divort miroiuioana miroiuioana daca sotul are casa mostenita dobandita in timpul casatoriei, in urma divortului eu si copilul ,(pentru ca nu avem unde ne duce) putem solicita sa ramanem ... (vezi toată discuția)