Buna seara, in urma cu un an si jumatate, mai exact in noaptea de 30 iunie 2012, am fost surprins baut la volan, cu o alcoolemie de 0.47 la mie in aerul expirat. Tin sa precizez ca am condus doar cateva sute de metri pentru a-mi parca masina. Nu am provocat nici un incident in trafic. Am fost condus la Iml pentru recoltarea probelor biologice, prima a fost 0.95 si cea de-a doua de 0.81. Am cooperat cu organele de politie pe tot parcursul anchetei. Am fost chemat de doua ori la politie pentru declaratii si de atunci nu mai stiu nimic despre cazul meu. Pe data de 30.12.2013 am fost la Udristei unde am aflat ca dosarul meu este la parchet din data de 31.07.2013. Nu am fost anuntat. Cum pot proceda? Credeti ca voi primi dosar penal pentru aceasta fapta? Cum pot afla stadiul dosarului. Va multumesc
Nu grestiti, daca aveti numarul de dosar penal mergeti sa va interesati, in functie de sectorul parchetului, interesati-va inainte de programul de la registratura ca au anumite zile cu publicul.
Daca se incepea urmarirea penala impotriva dvs, vi se aducea la cunostinta invinuirea si dreptul la aparare, semnati un PV in acest sens, plus ca declaratia se scria pe un formular tipizat, cred ca ar trebui sa stiti asta.
Da, am numarul de dosar, l-am aflat de la Udristei. Am fost pe 30.12.2013 si la Parchet si m-am interesat de programul cu publicul iar pentru sectorul 2 au program martea si joia...incepand de maine, 7 ianuarie bineinteles.
Sper sa pot afla ceva...orice.
V-am spus, nu m-a anuntat nimeni nimic. O sa revin cu informatii imediat ce aflu statusul dosarului meu.
Va multumesc mult de tot pentru sfaturi! Mi-au fost de ajutor!
Buna ziua, revin cu detalii referitoare la cazul meu. Astazi am reusit sa ajung la Parchet unde am aflat cu mare bucurie ca nu s-a inceput urmarirea penala impotriva mea. Mi s-a comunicat ca trebuie sa fac o cerere catre procuror pentru a primi rezolutia finala. Din pacate, fiind mult prea bucuros nu am inteles care este procedura exacta. Am incercat sa caut pe internet daca exista vreo cerere tip sau vreo procedura tip care trebuie urmata dar nu am gasit nimic. Unde ma puteti indruma sa ma interesez ce trebuie sa fac acum?
Va multumesc anticipat :)
Daca s-a dat NUP pot comunica ei si fara sa faceti cerere.
Puteti depune cerere in care solicitati comunicarea rezolutiei.
Puteti vorbi si cu avocatul sa va ajute sau sa redacteze el cererea.
Formulati o cerere pe calea carei solicitati sa va fie comunicat stadiul dosarului.
In acest fel, daca exista deja o solutie in cauza, aceasta se va comunica.
Cererea o puteti depune fie personal la registratura, fie prin posta cu confirmare de primire.