buna ziua,
as avea si eu o problemna daca ma puteti ajuta:am facut transport timp de 5 ani pentru o firma in baza unui contract de transport;in acesta era mentionata plata la 60 zile;avand in vedere faptul ca nu prea s au tinut de plati, ne am decis sa renuntam la contract , normal cu un preaviz de 30 zile, cum era stipulat in contract.Insa prin data de 10 a acestei luni se termina cele 60 zile de scadenta a facturilor(dupa incheierea preavizului) si inca tot mai am de recuperat de la acea firma vreo 10 facturi a caror valoare nu este deloc neglijabila.Ei au promis ca se vor tine de plati ,insa din noiembrie de cand s a incheiat contractul cu ei nu am reusit sa recuperez nici macar jumatate din suma totala.Va rog sa mi spuneti cum as putea sa mi recuperez banii de la ei, fara a trebui sa i dau in instanta, iar daca nu se poate altfel cum ar trebui sa procedez.Va multumesc mult
Sfaturi peste sfaturi, pertinente sau mai putin pertinente. Fara sa judec pe cei care incearca sa ajute si fara sa jignesc, pot sa spun ca o hotarare judecatoreasca definitiva care iti da dreptate tie, pagubitul, e fix zero barat daca firma nu are lichiditati, are deja popriri pe conturi, care si ele sunt zero si nu are nimic in proprietate ( exemplu o firma de transport, pentru ca se pare ca astia dau cele mai multe tepe, care au masinile in leasing si ei incaseaza banii pe alte firme ;) ). Stai cu hotararea in mana ca prostul si tot ca prostul te bucuri ca ai castigat un proces din care te alegi mai degraba cu pagube. Dupa judecatorie te duci la executorii aia judecatoresti care nu fac nimic senzational in afara ca-ti incaseaza aiurea niste bani in avans si pun popriri care nu afecteaza cu nimic pe cineva care stie de procedurile astea. Tu stii ca ai fost furat, justitia stie, toata lumea stie si nu face nimeni nimic. Trebuie schimbat ceva in cacata asta de tara care favorizeaza la greu infractionismul prin legi idioate. Scuzati-mi limbajul dar e inadmisibil sa vezi cum esti furat de fata cu legiuitorii si nimeni nu ia masuri. Si vorbesc in cunostinta de cauza, eu trecand prin toate aceste proceduri fara niciun rezultat. Am o hotarare judecatoreasca definitiva si stau cu ea in mana. Cel care nu mi-a platit salariul isi falimenteaza incet dar sigur firma in timp ce lucreaza la fel ca si inainte, in acelasi loc si cu aceiasi clienti dar pe o alta firma, de care AM AMINTIT in actiunea intentata. Daca poate cineva sa ma lumineze ce ar mai trebui sa fac de aici inainte e rugat respectuos s-o faca. Dar ceva concret, despre care nu stiu eu nimic, ca de vorba lunga si bani aruncati in vant sunt deja satul. Multumesc.
Practic nu aveti ce sa faceti mai mult de atat,acestea sunt limitele legislației actuale.Puteti face sesizări la Anaf,poliție povestind cele relatate doar pt a-i sicana.
BA da poti.
Eu am facut Dosar pentur inselaciune la politie si ii pune porpire pe venituri administrator.
De asemenea poti cere insloventa pentur datorii ce depasesc 90 zile,Dupa asta o sa ceri raspunderea asociatului si il freci asa in termene pana n-o sa mia poata avea nimic pe nuemle lui ,a nevesti si , a lui tac su .
Si apoi ii arati ca faci publice informatiile ,sunt o multime de modalitati, in ciuda GDPR. Cum in tara asta nimic nu functioneaza real, asa o sa profti si tu de fiecare portita la maxim.