Am o neclaritate cu privire la detalierea cheltuielilor inscrise luna de luna pe nota de consum, respectiv:
1. ni se cere sa platim fond de reparatii, iar separat avem si reparatii (reparatii nu trebuie sa fie reparatii si atat?). Fondul de rulment a fost achitat separat;
Pentru reparatii mi s-a comunicat ca a fost necesara interventia pentru canalizare, doar ca nu a existat niciun fel de adunare generala, sa fim informati.
2.apa calda parti comune; apa rece parti comune variaza costul si nu imi este clar de ce;
3.avem rubrica salarii si rubrica prestari servicii. La prima sunt salariile presedintelui si la a doua sunt salarii femeia care se ocupa cu curatenia si instalatorul blocului (care primeste niste bani doar ca sa-i fie afisat numarul de telefon, sa poata fi contactat). De ce am rubrici separate si de ce sunt nevoita sa platesc un instalator care nici nu vine in functie de timpul de care dispunem?;
Greu la deal...
Doamna, conform prevederilor legale, aveti dreptul sa va adresati in scris la as. prop. direct sau prin posta pentru orice fel de probleme care tin de activitatea asociatiei de proprietari.
Daca dvs. nu aveti timp, din motive care nu le discut, incercati sa discutati intre dvs. vecinii din scara si s-o gasi unul/una care are ceva timp sa se ocupe de o asa problema.
Sigur, jurista o fi competenta, dar nu-i cereti ceeea ce, probabil nu stie, insa putea sa va comunice acest lucru la telefon, nu sa va inchida in nas... In mod sigur cei care fac repartizarile si care se ocupa de gestiunea as. prop. cunosc neclaritatile despre care vorbiti in topic si v-am sfatuit in acest sens. Este asa de greu?
Cu riscul de a fi rautacioasa, precizez ca in coborarea mult prea abrupta a dealului dumneavoastra aveti tendinta sa vedeti doar valea.
Imi cunosc foarte bine drepturile. Stiu sa ma adresez in scris si am facut-o in atatea randuri.
M-am adresat pe acest forum, in ideea de a obtine niste clarificari pentru a-mi domoli demonii pana la intrevederea cu persoanele de la asociatia de proprietari.
Nuuuuu, eu ma refeream la deal, dvs. vorbiti de vale - zic eu ca-i altceva! Si inca ceva, dealul la care va referiti, nu este al meu ca asa rezulta din mesajul dvs...
In fine, daca tot facem confuzii de cota de nivel, din cea-ti scris dvs. pana acum, personal nu am inteles ca va cunoasteti drepurile.
Incercati sa recititi ce sfat da @elga50, un pic mai sus si ce raspundeti dvs... Da' si jurista, sa va inchida telefonul? Poate ati sunat-o la o ora nepotrivita, deh este femeie si dansa...
Asa din varful dealului, sa va mai zic inca o data ce tre' sa faceti, ca nu m-am prins daca ati inteles ce aveti de facut?
Si inca ceva: ati nimerit pe forumul potrivit. Trebuie sa stiti sa intrebati si sa luati raspunsurile asa cum sunt. Nimeni nu este platit sa consilieze pe nimeni, asa ca nu puteti sa ne reclamati ca nu v-am dat sfatul pe care-l asteptati. Mai mult sfaturile au fost competente si ati fost indrumata corect si civilizat(apropo's de "sa ne cunoastem drepturile").
Cu stima,
Incerc sa va dau niste raspunsuri, dar acestea sunt speculative pentru ca la modul general cum sunt puse intrebarile, tot asa, in general, va pot raspunde. V-am sfatuit sa va adresati administratorului sau presedintelui, cui credeti dv. ca se pricepe mai bine sa va lamureasca, pentru ca ar face-o pe elemente concrete. Deci:
1. In fondul de reparatii se aduna bani pentru lucrari mai mari, mai costisitoare care, eventual, au si fost aprobate in AG sau care se vor propune spre aprobare in AG. Pentru reparatii curente, de urgenta, se cheltuiesc bani din cashul casei si apoi, ca sa fie recuperati, suma data pe reparatie se pune pe lista pentru incasare imediata. Ar putea fi un raspuns.
2. Variaza costul acestora lunar pentru ca ele reprezinta de fapt o diferenta intre valoarea facturii si valoarea apei consumata si declarata de locatari. Toate elementele calculului sunt variabile, mai putin pretul apei reci care se pastreaza de la luna la luna, cat de cat.
Pretul apei calde variaza lunar pentru ca este dependent de cantitatea de Gcal folosita la incalzirea apei reci livrata de furnizorul de apa calda.
Mai sunt variabile si cantitatile de apa consumate pe bloc si facturate de furnizor, cantitatile de apa consumate individual de locatari si....atunci, sigur, variaza si valoarea apei de pe cele doua coloane in discutie.
3. Sunt doua coloane pentru a evidentia indemnizatia presedintelui, iar pe de alta parte a femeii de serviciu si a instalatorului, probabil din motive de transparenta, in favoarea dv., a locatarilor, dar si din pricina de "un lux", l-as numi, inutil in a amanunti evidentierea unor cheltuieli. Ca sunt doua coloane sau ca ar fi fost una singura, repartizarea era aceeasi si ati fi platit aceiasi bani.
Pe instalator il platiti pe lista de intretinere pentru lucrarile pe care le face pe proprietatea comuna, nu in apartamentul dv., asa cum pe femeia de serviciu o platiti ca matura scara si ce mai face ea pe-acolo, nu pentru ca ar avea vreo obligatie sa va mature in casa. Asadar, daca doriti sa va lucreze personal, atunci il contactati separat si il platiti separat si in plus.
Ramane cum am stabilit.
Merci pentru corectie, aveti dreptate. Se mai greseste, asta e, trebuie sa recunosc.
Pana la urma am ajuns de unde am plecat, de fapt la a cere clarificari de la cei care va conduc as. prop. si pe care ii platiti si care chiar au obligatia legala sa va asculte si sa clarifice anumite neclaritati. Vedeti ce zice @elga50 in ultima postare, chiar in preambul? Tot asa ati fost sfatuita de la inceput - si chiar nu vreau sa mai continui, ca iar va suparati daca va mai spun ceva. In fine, poate cu aceste raspunsuri la general ati inteles cam cum sta treaba si unde trebuie sa va adresati, pe elemente concrete (citat din:@elga50).
Nu va temeti, aici nimeni nu va cere nicio plata, dar daca insistati, se rezolva!
Fond de rulment
bellefille
Proprietarul unui spatiu comercial ,aflat la parterul unui imobil de locuinte ,care este inchiriat este obligat la plata fond rulment si daca da cum se ... (vezi toată discuția)