avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Subevaluare prejudiciu
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Subevaluare prejudiciu

in urma unui accident auto, dupa ce s-a ajuns la expertiza platita de mine in calitate de reclamant, expertul mi-a cerut ca la randul meu sa cer o oferta de la un service. Dupa expertiza, a rezultat o suma de 5 ori mai mica decat oferta depusa de mine, dar care se apropie de oferta depusa de parat. Consider ca nici pe departe nu pot acoperi paguba cu suma hotarata de expert, acesta nu doreste sa indice sursa unde pot sa repar autoturismul. Mai mult, suspectez coruptie intre avocatul paratului si expert, eu neavand avocat. INTREBARI: 1. Este obligat expertul sa indice service-ul auto unde pot repara masina (sursa LEGALA autorizatie RAR) sau nu? 2. In cazul recuzarii imi innapoiaza banii pe loc ca eu sa pot plati alt expert? Mentionez ca expertiza facuta de mine a fost facut la un service autorizat RAR.
Cel mai recent răspuns: Sarcasticul , utilizator 22:06, 9 Ianuarie 2014
Nu mai visati ca domnul judecator face etc ...fara probe si sustineri ramaneti doar cu vise si pagube ....
Imi cer scuze domnule Popa ca nu am fost explicit indeajuns de la inceput. Problema sta in felul urmator: cineva mi-a lovit masina parcata, a fugit, l-am gasit, nu a avut asigurare si s-a ajuns in instanta. Nu am reparat masina pentru ca nu am avut bani si am cerut o anumita suma pe care paratul a contestat-o. Instanta a desemnat un expert in al carui cont eu am fost obligat sa pun o suma de bani. Dupa ce am stat de vorba cu expertul, acesta mi-a cerut sa fac o calculatie e care la randul lui sa o compare cu cea a paratului si sa traga o concluzie. Am fost la un service autorizat care mi-a facut un raport de constatare conform audatex prin care a specificat inlocuirea unor piese. Expertul a tras concluzia ca toate piese merg indreptate "sau lipite cu scotch" si a inaintat o expertiza cu o valoare de 4 ori mai mica. Precizez ca masina nu este reparata nici acum. Inca o intrebare... Avand in vedere ca dovada eliberata de politie a expirat, cred ca am dreptul sa cer si costul transportului pe platforma! O pot face catre instanta?
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
marteen, utilizator
Pentru a se aproba o anumita valoare de catre instanta de judecata, trebuiesc depuse la dosar documente care sa ateste cheltuielile. In speta este vorba de raportul de expertiza. Daca valoarea pentru platforma nu este inclusa in calculatia facuta de expert, ce sa aprobe instanta ?
Nu inteleg de ce nu ati luat legatura cu firma dvs. de asigurari RCA pentru a stabili costurile reparatiei si ati apelat la un service. Nu era problema dvs sa faceti o calculatie, era sarcina exclusiva a expertului, conform obiectivelor fixate de catre instanta pentru expertiza tehnica. Demersul dvs. pentru o calculatie de comparatie, nu are relevanta in fata instantei.
Un expert profesionist nu poate da solutii pentru reparatii de genul - lipire cu scotch. Daca exista astfel de mentiuni, faceti observatii la raportul de expertiza.
De multe ori operatiile de indreptare sunt destul de costisitoare si se apeleaza la ele cand nu se gasesc piese noi.
Tot ce aveti de comentat la raportul de expertiza, sa depuneti ca observatii la raportul de expertiza, in scris, cu nr. de inregistrare/ data de la arhiva tribunalului, pentru respectivul dosar, in termen util pentru a fi introduse in dosar pentru termenul de judecata fixat de instanta.
In ceea ce priveste RCA, in cazul meu nu este valabil, datorita faptului ca masina avand o defectiune la motor nu a fost utilizata de mai mult timp, ca atare nu avea actele la zi. Ramane sa depun observatii si vad ce va decide instanta. Sunteti un om deosebit si va multumesc mult pentru ajutor.
Inainte de a formula obiectiunile trebuie sa analizati care sunt diferentele dintre cele doua devize de reparatii (cel prezentat de dvs. si cel intocmit de expert). Diferentele la care aveti argumente temeinice ca fiind nejustificate includeti-le in obiectiunile pe care le veti formula si depune la dosarul cauzei.
Daca aveti argumente temeinice cu privire la influentarea expertului puteti cere recuzarea expertului sau efectuarea expertizei de catre un expert dintr-un alt judet.

Alte discuții în legătură

Obiectiuni la raportul de expertiza. cine le plateste? mari mari Buna ziua, Intr-o cauza civila s-a incuviintat efectuarea unei expertize tehnice, la cererea reclamantului. Dupa depunerea raportului de expertiza paratul a ... (vezi toată discuția)
Continuarea unei expertize judiciare dupa renuntarea la calitatea de expert judiciar LauraCod LauraCod Buna ziua, Am efectuat o expertiza judiciara si am depus-o. Dupa o perioada, din motive personale am renuntat la calitatea de expert judiciar. Una din parti ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara dariad dariad In cazul unei expertize judiciare topografice/cadastrale, ordonata de instanta intr-un proces cu obiect fond funciar, deci cu expert numit de instanta, nu ... (vezi toată discuția)