Doresc sa ma ajutati cu un sfat, am avut un accident rutier din vina mea in care am accidentat usor un pieton, din nefericire s-a intamplat pe trecerea de pietoni in conditii de vizibilitate minima (ceata densa si parbriz inghetat, efectiv nu am vazut).
Nu am sunat imediat la 112 pentru ca persoana a putut pleca singura de la locul accidentului, insa m-am dus cu ea la urgenta unde a venit Politia, a facut audierea partii vatamate, persoana a declarat ca nu doreste sa depuna plangere impotriva mea fiind de buna credinta.
Eu am fost la Politie unde am depus declaratia proprie si mi s-a intocmit PV contraventie , 30 zile suspendare+amenda.
Tin in continuare legatura cu persoana vatamata, existand intentia de ambele parti de a rezolva amiabil.
Am dat deja o suma de bani reprezentand contravaloare medicamente si a unor zile nelucrate.
Persoanei respective i s-a pus ca diagnostic - traumatism cervical - necesitand purtarea unui guler timp de 2-3 saptamani.
Persoana respectiva imi cere despagubiri pentru zilele nelucrate, eu sunt de acord sa le platesc insa as vrea sa am si eu o dovada ca am dat aceasta suma de bani.
Intrebarea e - se poate intocmi o declaratie la notar , ce ar trebui aceasta sa contina astfel incat sa fiu si eu acoperit?
Buna ziua am si eu o ruga minte daca ma puteti ajuta am avut un acident rutier prin urmare nu au au fost victime un domn a intrat an depasire intrand pe partea mea obligand ma sa trag dreapta pentru al evita urmare ca eu am intrat antro papas tie si miam facut masina praf am fost la politie am dat declaratie la fel si martori care Mau scos din masina si care au vazut totul .domnul care a provocat toata treaba nici macar nu sa oprit a fugit. As vrea sa stiu cum sa procedez an cazu acesta mentionez ca maine zi la gasit politia dar as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac unde sa merg ca sa pot fi despagubt
Daca am inteles eu bine poliția la gasit pe șoferul ce a cauzat accidentul.
Acum dvs trebuie sa primiti PV prin care acesta este sancționat de poliție și cu acesta si cu RCA ul acestuia să mergeți la asiguratorul lui pentru a deschide dosar de dauna