avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Problema cu banca
Discuție deschisă în Executare silită

Problema cu banca

Buna seara! Va rog sa ma lamuriti daca puteti in legatura cu o problema pe care am cu banca. In 2008 am facut un credit la banca pe firma de 325000 ron, din 2012 am mai intrziat cu platile. In 2013 am fost somata de banca si in termen de 5 zile am platit ratele la zi cazand de acord cu conducerea bancii ca in decembie 2013 sa achit tot creditul. In octombrie banca mi-a cerut insolventa si in acelasi timp m-a dat si in executare. In 20 decembrie am achitat creditul integral si taxeleexecutorului. Am anuntat executorul ca am virat banii si urma sa primim radierea garantiilor dupa sarbatori, iar in 8 ianuarie 2014 cand am sunat executorul sa imi spuna ce trebuie sa fac mi-a spus ca banca nu a fost de acord cu cursul valutar (stabilit de BNR) din ziua cand am achitat si ca in urma recalcularii mai trebuie sa duc aproximativ 6000€. Executorul m-a sfatuit sa nu fac contestatie si sa nu angajez un avocat....dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac?
Nu aveti ce solicita executorului, banca este creditorul dvs.
Va multumesc frumos!
Incercati varianta scurta: cititi contractul si vedeti la ce curs trebuia sa platiti. Daca scrie BNR (ceea ce ma indoiesc) inseamna ca ati platit corect. Dar diferenta e prea mare ca sa fie doar din diferentele de curs valutar de la o zi la alta.
Stimate coleg, prevederile contractuale nu au nicio legatura cu o plata efectuata in cadrul executarii silite. Una este sa se plateasca o rata, in contul deschis la banca creditoare si alta sa fie facuta o plata in cadrul executarii silite in contul executorului judecatoresc , de cele mai multe ori deschis la o alta banca decat banca creditoare.

cu respect,
Mentionez ca executarea nu a avut loc, doar am fost somati. Directoarea bancii mi-a dat nr de tel al doamnei care s-a ocupat de dosarul meu iar aceasta mi-a spusca suma de aprox 6000 euro reprezinta penalizari si dobanzi de la data in care au depus cererea catre executor : 09.10.2013 pana la 20.12.2013 si mi-a spus ca nu imi da radierea pana nu achit aceasta suma. Intrebarea mea: executorul nu trebuia sa mentioneze in somatieca trebuie sa scot o actualizare a sumei pe care o datorez?

Alte discuții în legătură

Dobanda la suma poprita cica elena cica elena Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca la suma stabilita de executor trebuie sa platesc si dobanda?Am poprire pe salariu cate 300 lei lunar din august 2013 ... (vezi toată discuția)
Hello :) cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la ... weisIA weisIA Hello :) Cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la X Bank. Vanzatorul a primit acordul bancii in care se stipuleaza urmatoarele : ”Din ... (vezi toată discuția)
Banca in devize consela consela am deschis un cont in euro la o banca, in data de 12.10.2010 am depus numerar din schimb valutar in acest cont 25 euro curs bnr =4.2675 curs pt cumparare ... (vezi toată discuția)