avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu probleme

In urma decesului parintilor, am dorit sa deschid procesul de succesiune. Unicii mostenitori suntem eu si fratele meu. Acesta s-a mutat in apartamentul parintilor fara sa imi permita accesul acolo. Este de asemenea in posesia tuturor actelor. Am fost la notar si acesta m-a indrumat spre Judecatorie. In vederea deschiderii actiunii in instanta, am incercat sa obtin duplicatele actelor (certif. nastere parinti, cert. de casatorie a acestora, actele imobilelor etc.). Peste tot m-am lovit de acelasi raspuns: Nu se pot elibera decat celor care detin certificat de mostenitor.
Instanta ma someaza sa aduc actele doveditoare. Ma invart intr-un cerc...vicios.
Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
Liza14, utilizator
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 11:32, 11 Ianuarie 2014
Nu certificat de mostenitor.
Avvalentina parca zicea asa...

Certificat de calitate...
Mergeti si vedeti si ce vor cei de acolo.


PUTETI SCOATE CERTIFICAT DE GREFA SI IN HEIERE DE SEDINTA DAR VEDETI CE VOR CEI UNDE SE AFLA actul.
Am certificat de grefă, am incheierea de verificare. Mi se solicita actul casei (nu l-am primit deoarece in certif. de grefă nu scrie că acţiunea are ca obiect imobilul cutare ) si certificatul de atestare fiscala (nu l-am primit deoarece impozitul nu este platit la zi).#-o
Liza14 a scris:

In concluzie este musai sa scot de la notar certificatul de mostenitor, da?


" Musai" este sa obtineti de la notar incheierea privind verificarea evidentelor succesorale, nu certificatul de mostenitor!
:help:


Sa obtineti oficial refuzul eliberarii copiilor cerute.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajarea mostenirii imposibila? alfa19 alfa19 Fratele refuza participarea la partajarea succesorala - deoarece nu doreste aceasta partajare. El are casa si teren in aceeasi localitate cu parintii defuncti, ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor ContSters349035 ContSters349035 Buna ziua, de curand (27.02.2015), fostul sot a decedat , in urma casatoriei a rezultat un copil major acum, care este si singurul sau copil. Fostul sot nu ... (vezi toată discuția)