avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victima ranita usor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victima ranita usor

În seara zilei de 31.12.2013, S.C. din Tulcea, în timp ce conducea autoturismul marca VW din mun. Tulcea, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi a acroșând-o pe dna B.L. din Tulcea, care se angajase în traversarea străzii neregulamentar.
În urma accidentului a rezultat rănirea pietonului.
Conducătorul auto poseda permis de conducere și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Cercetările continuă pentu lămurirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.


Doream sa va intreb:
1. Care sunt urmarile care ma astepta pentru savarsirea acestei fapte avand in vedere ca este pentru prima oara cand mi se intampla asa ceva;
2. Daca sa ma astept la un eventual dosar penal pentru vatamare corporala din culpa ( mentionez doar ca victima are doar capul spart iar in urma evenimentului nu a necesitat internare cu zile de spitalizare , aceasta stand doar in jur de vreo 2-3 ore in spital pentru ingrijiri )
4. pe data de 3 ianuarie am luat legatura cu victima aceasta refuzand orice intalnire pentru a stabili o intelegere, iar abia ieri pe data de 10 ianuarie a fost dispusa la o intrevedere mentionand faptul ca nu are nici o pretentie ci doar plata viitoarelor investigatii. As dori sa stiu in primul rand care ar fi procedura de plata a analizelor avand in vedere ca victima mi-a solicitat banii inainte cum ar veni pentru investigatii iar in cazul in care nu voi fi dispus sa fac plata investigatiilor o sa depuna plangere impotriva mea. Eu imi doresc sa o ajut dar avand in vedere situatia financiara destul de dificila prin care trec nu as avea de unde sa iau bani pentru RMN sau alte analize necesare, explicand acest lucru si victimei fara ca aceasta sa inteleaga asta. Din cate cunosc plata analizelor se face dupa ce victima isi desfasoara toate investigatiile, in fata unui notar.
5. Cam cat ar putea dura solutionarea acestui caz?
6 .Se poate schimba incadrarea juridica la alta fapta decat cea prevazuta de lege?

Permisul de conducere mi-a fost retinut si mi s-a dat o dovada de conducere cu drept de prelungire.

Nu prea am cu cine sa ma consult si as avea ceva mai multa nevoie de ajutorul dumneavoastra, in conditiile in care nu imi permit sa consult direct un avocat.
Apreciez raspunsurile dumneavoastra si voi raspunde cu multa placere la eventualele intrebari legate de eveniment.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
mistercrysty, utilizator
Nu are cum sa scoata mai mult de 10 zile de ingrijire medicala daca nu a fost internata in spital.
Procurorul va da o solutie de NUP iar doamnei inspectoare nu ii va ramane decat sa va dea in judecata ptr daune. Chemati asiguratorul RCA in garantie si ii lasati sa se inteleaga intre ei.
Viteza masinii conduse de dvs se poate determina prin tabele care prezinta viteza maxima constructiva in treapta de mers inapoi, de exemplu, sau prin relatie de calcul in functie de rapoartele de transmitere ale treptei de marsarier, a razei de rulare( rotii), turatiei la cuplu maxim,etc.
Nu cred ca puteati avea mai mult de 10 km la oră.Este evident ca se vor analiza si posibilitătile de evitare a accidentului de catre dvs si de catre pieton, respectiv daca a traversat prin loc permis, s-a asigurat, etc.
Există situatii si la mersul inapoi in care soferul sa nu prea aibă posibilităti de evitare,adică: victima a pătruns pe traiectoria autoturismului de la o distantă prea scurtă , s-a situat în afara razei de vizibilitate(acel ?unghi mort? format din obstructionarea vederii de către stâlpul C de exemplu .Este util poate un experiment judiciar.Am explicat niste cazuri ipotetice generale, care pot surveni , nu ma pot pronunta concret in cazul dumneavoastră.
Brînzan Cristian

[Regulament forum: 1.4. Daca doriti sa va semnati in interiorul mesajelor va rugam sa o faceti fara sa va mentionati profesia. Avocatnet.ro va ofera posibilitatea de a crea gratuit un cont de consultant in care va puteti descrie competentele.]
www.avocatnet.ro/content/tag...

Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2014
Admin, administrator
În seara zilei de 25 ianuarie 2014 ,ora 19 .10, la intersectia a doua drumuri judetene asezate perpendicular ( curba de 90 grade), panta cu inclinatia de aproximativ 30 grade ( nu stiu sigur ) , din cauza poleiului nu am mai putut tine controlul autoturismulul matiz si am intrat intr-o alta masina intrata si ea in parapet din aceleasi motive . Urmeaza sa-i dau asigurarea ca despagubire , dar mie mi-au intocmit dosar penal de vatamare corporala pentru ca minora , fiica mea , in varsta de 9 ani s-a lovit la cap , avand o contuzie minora , dar pentru care eu am insistat sa fie transportata la spitalul judetean Ploiesti. Masinile ne-au fost ridicate pentru expertiza , urmeaza sa platesc 400 de lei fara TVA pentru ridicarea ei(hotie). Cum trebuie sa procedez daca doresc sa fac o plangere la consiliul judetean Ploiesti pentru a fi despagubita de firma de deszapezire si daca am vreo sansa. Pot cere despagubiri morale ,daca eu sunt cercetata penal pentru ca mi-am vatamat fiica( asa mi-au spus)?Ce sanse sunt sa fiu gasita vinovata ?
Exact la fel sunt si eu acuzat de o fata ca am lovito pe o trecere de pietoni. In seara zilei de 24 inuarie am fost aprit de 2 fete sa le duc la spital ca cica una din ele a cazut pe gheata. La spital au declarat ca a alunecat pe gheata iar in urma unei radiografii s-a constat ca nu avea nimic. Culmea e ca am duso acasa pe picioarele ei. Dupa 3 luni primesc citatie de la politie ca mi s-a deschis dosar de vatamare din culpa. in declaratie scrie ca s-ar fi intamplat pe 24 ianuarie iar plangerea e facuta pe 5 februarie. La dosar s-au adaugat alte constatari de la un alt doctor ca ar avea piciorul rupt si ca ar fi avut nevoie de 45 de zile de repaus. Din aceea seara eu nu am mai vb cu aceea fata, si brusc dosarpenal. Am dovada de la arhiva spitalului cu declaratia ei din aceea seara si cu verdictul medicului. Ma ajuta cu ceva ?
Buna ziua . eu am avut un accident rutier i urma cu 3 luni, provocat de mine prin colizione din spate . mia fost retras permisul pentru 3 luni dar sa deschis si un dosar penal pentru vatamare corporala . acum intrebate este . voi primi si amenda ?

Alte discuții în legătură

Accident auto cu victime - parte vinovata ada h ada h Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: O persoana foarte apropiata a comis un accident auto (incalcase linia continua si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier - aduce certificat medico-legal dupa ce a declarat ca nu e vatamata maria_irina_v maria_irina_v Buna ziua, Am o intrebare referitoare la [u]perioada[/u] in care victima unui accident rutier poate aduce dovada ca a fost ranita. (in cate zile dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima - dosar penal annamaria1009 annamaria1009 Buna ziua, Acum o saptamana am avut un accident, vina mea, veneam de pe drum cu \"cedeaza trecerea\", pur si simplu nu am vazut la timp masina ... (vezi toată discuția)