avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoatere din tara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoatere din tara minor

Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila iar tatal are drept de vizita o zi si jumatate la 2 saptamani ; as dori ca de sarbatorile pascale sa ies din tara cu fetita intr-o vizita in Franta de o saptamana; Intrebarea mea este daca mai am nevoie de semnatura tatalui ei pentru a o putea scoate din tara.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:58, 8 Octombrie 2014
Multumesc pentru raspuns dar daca eu am deja hotararea definitiva si irevocabila cum se mai poate schimba aceasta decizie ? ; si daca locuim in orase diferite , ar avea sanse sa obtina custodie comuna ?Va multumesc.
Nu hotararea aia se ataca sau se schimba, ci se hotaraste altceva. Hotararile in ce ii priveste pe minori, nu au autoritate de lucru judecata.
Ca ex, azi instanta hot ca minorul sa stea la un parinte, insa acesta abuzeaza de copil, il bate, copilului nu ii e bine la el. Daca celalalt parinte cere sa ii fie schimbat locuinta copilului si ca acesta sa stea la el, cum ar fi sa se zica ca exista o hotarare irevocabila prin care s-a stabilit altceva ?
Sanse sunt sa obtina.. mari.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dupa divort pot sa plec din tara cu copilul minor fara acordul celuilalt parinte? mariuca11 mariuca11 Sunt divortata si am in custodie un copil minor de 6 ani cu hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.In hotarare nu scrie programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)