avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cheltuieli combustibil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cheltuieli combustibil

Buna seara,
Sunt PFA cod 6209. Imi desfasor activitatea in mare parte la client. Pentru ajunge la client ma deplasez cu masina proprie pe care am contract de comodat pe PFA. As dori sa stiu cum imi pot deduce cheltuielile cu combustibilul. Masina o folosesc si in deplasari personale, nu este exclusiv pentru PFA.
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 07:12, 17 Ianuarie 2014
Referitor la faptul ca pentru tipul de activitate autorizata/ venitul obtinut folositi mai mult sau mai putin masina, nu bagati nu stiu cate bonuri de carburant pentru ca la un eventual control vi le poate scoate pe cele considerate decontate exagerat doar ca sa platiti un impozit mai mic sau deloc.
Sunt admise acele cheltuieli si in marimea necesara obtinerii venitului declarat.
Pe tot anul 2013, am undeva la 800...1000 de lei cheltuieli cu combustibilul. Daca il decontez la jumatate ar fi maxim 500 de lei. Ceea ce consider ca nu este o suma imensa.
Daca dumneavoastrava vi se pare ilogic eu va spun cum imi justific eu cheltuielile in contabilitate, si am fost supus pana acum unui control de fond. Asa ca, faceti cum doriti, dar nimic nu este „ilogic” din ceea ce „v-am povestit”. Alegerea va apartine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatie cu masina firmei dana.cj.rojnita dana.cj.rojnita Buna ziua. Am cinci agenti vanzari, care merg in delegatie cu masinile firmei. Alimentarea masinilor se face cu card OMV . La ordinul de deplasare trebuie ... (vezi toată discuția)
Ordin de deplasare maraloiu maraloiu Buna ziua! Ordinul de deplasare tb completat in dublu exemplar?? Asa zice contabila mea. Sunt microintreprindere \" Intermedieri comertul electronic, ... (vezi toată discuția)
Ordine de deplasare ang10 ang10 stiu cum se complecteaza aceste ordine, problema mea este ca nu stiu cum se pastreaza, adica se foloseste un registru special in care sa tine evidenta lor, se ... (vezi toată discuția)