avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum pot evita impozitul forfetar la o firma inactiva?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum pot evita impozitul forfetar la o firma inactiva?

Sunt administrator la doua firme. Una inactiva, in care nu sunt singur si una in care sunt asociat unic si cu care mi-am completat ocazional veniturile. Nu imi permit sa platesc impozitul forfetar pe nici una asa ca vreau sa renunt la orice activitate pe firma. Ce as putea face? Daca le suspend activitatea va mai trebui platit impozit forfetar?
Din pacate, la firma inactiva sunt asociat cu o persoana care a plecat din tara de 4 ani si nu stiu in ce colt de lume ar putea fi. Cum pot suspenda firma fara el?
Cel mai recent răspuns: gelu2 , utilizator 12:30, 13 Aprilie 2009
Citind pe site, am impresia ca am gasit solutia. Daca nu depun declaratii la doua termene succesive, firmele sunt declarate automat inactive. Daca iese ordonanta cu impozitul forfetar, nu mai depun declaratii la nici una dintre firme. Le las lui Pogea sa faca ce vrea cu ele..
O sa studiez oportunitatea de a-mi face un PFA. Numai sa nu le trasneasca ceva prin cap legat de PFA
Cred ca nu ati citit unde trebuie prin site.Nu este deloc o solutie de dorit nedepunerea declaratiilor fiscale pentru ca este contraventie si se amendeaza.Puteti sa va suspendati activitatea pe trei ani.Si cu pfa-uril, stati linistit ca nu ramane asa.
depuneti la administratia finatelor publice unde aveti dosarul fiscal o declaratie de suspendare a activitatii, asta va confera dreptul sa nu mai depuneti declaratii fiscale timp de 3 ani, va trebui sa depuneti doar Bilantul contabil
nu cred ca o firma declarata cu activitatea suspendata este pusa sa plateasca impozit forfetar
Ar putea fi o solutie schimbarea obiectului de activitate in unul care nu e “prins” in aceasta ordonanta, pt a evita impozitul “forfecar”?

Si, o S.C. cu obiect de activitate inchiriere spatii cum va plati impozit in cazul in care a incasat chiria in avans, pe 2 sau 3 ani? A platit impozit la momentul respectiv (platitoare de impozit pe venit), dar acum nu mai are, practic, venituri - pt ca nu incaseaza nimic - ci numai cheltuieli cu utilitatile si angajatul (cheltuieli nu foarte mari) – practic, neavand venit (pt ca nu mai are ce inchiria si pt ce a inchiriat a incasat banii in avans si a platit deja impozitul aferent) ce sa plateasca? Impozit pe profit, desi e microintreprindere? Cont 121 e "cu profit" - inca...
Ce imi scapa printre circumvolutiuni? Probabil ca acest obiect de activitate nu e prins in ordonanta…

Mai sunt firme care au ca obiect de activitate confectionarea manuala a obiectelor de design vestimentar etc si comercializarea acestora… Si aici, cred, e cu dus-intors, pt ca sunt perioade in care nu se produce nimic (diverse cauze) sau se produce si nu se vinde mare lucru…
Greu pt mine cu fiscalitatea aceasta…
Exista vreo “lamurire” pt aceste cazuri sau cei mai multi sunt impinsi pe cale “economiei gri”? Pt ca multe sunt aceste cai… si nu e vreuna care sa nu se numeasca “evaziune fiscala” – cea pe care vor sa o “diminueze” guvernabtii prin aceasta ordonanta minune – secretul impotriva evazionistilor! :yawn:
Firma respectiva ar fi trebuit sa lucreze prudent si sa inregistreze veniturile pe urmatorii 2-3 ani, in avans.In acst fel, sumele incasate nu ar intra in categoria veniturilor amintite de ordonanta.Oug face distinctie intre platitorii de imp.pe profit si microintreprinderi, desi, ipozitul e de acelasi nivel, pana la urma, doar ca se numeste altfel.Cat despre schimbarea obiectului de activitate, nu mai este cazul sa ne gandim, nu se mai face distinctie intre obiectele de activitate.Ordonanta, in forma in care a fost publicata si-a propus sa fie cat se poate de obiectiva, sa vedem cat va reusi.
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil

Alte discuții în legătură

Nedepunere declaratii NELA FURTUNA NELA FURTUNA am infiintat o soc. in dec.2008. Nu am avut activitate si pana la momentul intrarii forfetarului am depus declaratiile pe 0. In primul trim. de forfetar, ... (vezi toată discuția)
Plata impozit forfetar la o societate care nu a functionat niciodata de la infiintare in 1994 misha5 misha5 Am o societate infiintata in 1994 si care nu a avut niciodata activitate .In fiecare an am depus la Administratia fiscal locala declaratii pe proprie ... (vezi toată discuția)
Srl getaz getaz Am un srl suspendat eram obligat sa depun declaratia 101 (vezi toată discuția)