Sunt administrator la doua firme. Una inactiva, in care nu sunt singur si una in care sunt asociat unic si cu care mi-am completat ocazional veniturile. Nu imi permit sa platesc impozitul forfetar pe nici una asa ca vreau sa renunt la orice activitate pe firma. Ce as putea face? Daca le suspend activitatea va mai trebui platit impozit forfetar?
Din pacate, la firma inactiva sunt asociat cu o persoana care a plecat din tara de 4 ani si nu stiu in ce colt de lume ar putea fi. Cum pot suspenda firma fara el?
Am fost azi la finante sa suspend una dintre firme si m-au trimis la ORC. La ORC m-au timis la consultanta sa redactez actele, hotararea AGA pentru suspendare si contorul de cuvinte pentru Monitorul Oficial (ce-o fi si ala?). Am incercat sa redactez singur hotararea AGA si, dupa un sfert de ora de stat la coada intr-o baie de aburi, tanti de la ghiseu a zis ca nu-i bine. Nu a vrut sa zica ce nu-i bine, sa ma duc la consultanta. Nu am mai indraznit sa intreb ce-i cu contorul de cuvinte. Am reusit insa sa aflu cat ar costa, 300 lei partea ORC + ce mai dai la consultanta.
M-am reintors la finante si am gasit pe cineva amabil sa imi spuna cat ar fi amenda daca nu depun declaratiile, cam 500 lei. Deci ar fi 1000 lei amenda pentru nedepunerea la 2 termene succesvie si firma e declarata inactiva de ANAF. Dar scapi de 2200 lei impozit. Daca mergi pe suspendare la cerere, costa de la 400 lei in sus, bani pe care ii decartezi pe loc. Cu amenda o mai intinzi si daca ai noroc, nu o platesti deloc. Si ai si sansa sa apara vreo regementare sa dizolve si sa lichideze firmele inactive.