avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu asociatia de locatari - calcul penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu asociatia de locatari - calcul penalitati

Buna ziua! Din motive financiare in perioada 2011....2012...2013 parinti mei nu au mai putut plati datoriile lunare catre asociatia de locatari.In toata aceasta perioada sa adunat o suma mare la restante si o alta suma si mai mare la penalizari.Incepand cu 2013 parintii mei au inceput sa achite din aceasta datorie cerandule sfatul si ajutorul celor de la asociatiea de locatari care au zis ca ei nu pot face nimic mai mult iau obligat ca tot timpul cand faceau plati 20% din suma sa mearga la penalziari,astfel ca parintii mei nu mai reusesc sa ajunga la zi cu cheltuielile desi lunar ei platesc in jur de 400 ron catre asociatia de locatari.In perioada 2011 ... 2013 cand parintii mei nu au putut plati apar pe listele de plata in sectiunea PIERDERI trecuti si cate 20m3 apa rece desi ai mei duceau citirea apometrelor corect iar consumul lor lunar nu depasea 3m3.In vara lui 2013 parintii mei au vrut sa achite integral restantele pt ca sa nu mai creasca penalizari dar au fost refuzati si obligati sa achite si 20 %din penalizari,motiv pentru care ai mei nu au mai platit restantele.In acest moment suma restanta este in jur de 7000 iar penalizarile in valoare de 12000.Va rog o solutie la aceasta problema ,cum se calculeaza penalizarile si daca se pot anula sau micsora ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:02, 6 Februarie 2014
In legatura cu "pierderile" de apa.
S-a incetatenit aceasta expresie care numai in parte este adevarata.
Cu adevarat exista o diferenta intre consumul facturat citit de catre furnizor la contorul de bransament, si consumul pe care il declara locatarii.
Aceasta diferenta are multiple cauze dintre care majoritatea sunt obiective, cum ar fi clasa de precizie a masuratorii intre contorul de bransament de clasa de precizie superioara, fata de apometrele din casa de precizie inferioara. Ar mai fi data calendaristica de citire a acestor contoare. Nu toata lumea citeste in acelasi timp consumul si nu toata lumea citeste in acelasi timp cu furnizorul.
Mai este si consumul de apa folosit la curatenie, mai sunt si pierderile inerente de pe coloanele fisurate, pierderi de apa in apartamente de la instalatii proaste si care perderi nu sunt sesizate si nici inregistrate de apometre.

Aceasta diferenta se repartizeaza pe lista in acea coloana de "Pierderi" a carei valoare este diferita de la luna la luna.
Scuze, am citit L175, si nu am stiut ca a fost valabila doar un an. Am postat doar parere personala, si o interpretare umana. Cle interesat poate aprofunda , nu se ia dupamine
Legal asociatia de locatari ce poate sa faca cu banii incasati la penalizari?De exemplu banii de la penalizari de la un bloc pot fi folositi la alte blocuri pentru diferite activitati?
Penalizarile incasate trebuie sa intre in fondul de penalizari, bani cu care se fac lucrari de reparatii, intretinere, modernizare a condominiului, nu altceva.

De ce sa se foloseasca la alt bloc? Asociatia dv. este pe mai multe blocuri?
Daca DA si exista un singur fond de penalizari pe toate blocurile, da, se foloseste acolo unde e nevoie.
eu nu inteleg de ce in fiecare luna sunt pierderi ,atata timp cat femeia de servici bate pe la usi sa ia cate o galeata de apa sa spele scara ,vad normal ca in acea coloana sa fie o fluctuatie + - de la o luna la alta ,ceva de genul celor de la curent electric ,doar ca in listele de plata de la asociatia de proprietari tot timpul este un MARE MINUS ca na de asta se cheama si PIERDERI X-(

Alte discuții în legătură

10 zile termen de plata? wasd123 wasd123 As dori sa va intreb, daca asociatiile de bloc au si acestea de respectat o legislatie? Daca da, atunci, exista un termen de plata al intretinerii, pe ... (vezi toată discuția)
Ch intretinere incorecte nebunica nebunica Buna ziua , Va rog sa- mi spuneti unde pot depune o reclamatie pt urmatoarea speta 1, in vara trecuta in registram datorii la intretinere motiv pentru care ... (vezi toată discuția)
Achitarea pierderilor de apa iricon iricon Buna ziua, Dati-mi un sfat cu privire la achitarea pierderilor de apă de la întretinere. Suntem cinci persoane şi consumăm în fiecare lună între 10 ... (vezi toată discuția)