Buna ziua,
am o problema complicata si care dureaza de mult.
Suntem 3 frati. Tatal nostru a murit in 1989 si de atunci, eu impreuna cu mama noastra am deschis succesiunea de doua ori, dar fratii au refuzat sa vina la notariat de ambele dati. Intre timp, eu si fiica mea am intretinut-o pe mama, ea locuind in ultimii cinci ani la fiica mea. In Decembrie 2004 a murit si ea, iar acum, subit, fratii vor sa vanda casa si terenul, la un pret derizoriu - sau poate il cumpara chiar ei- si ne forteaza mana, ca sa acceptam si noi. Eu nu doresc sa vand casa - cel putin nu la acel pret, mai ales ca fratii mei nu au vrut sa stie nimic de noi si de mama lor atatia ani, unul dintre ei chiar renuntand la partea lui (inainte de moartea mamei), celalalt declarand ca nu-l intereseaza.
Acum, ce sanse sunt ca ei sa vanda casa chiar daca eu nu doresc? Pot ei sa ma oblige? Succesiunea nu e facuta nici acum, iar in casa parintilor nu locuieste nimeni, deoarece este arsa si nelocuibila.
Multumesc.
"au refuzat de doua ori succesiunea" - inseamna ca de-a lungul anilor, am deschis de doua ori - 1990 si 2001- dar ei nu s-au prezentat. Dupa ce a murit mama, Dec. 2004, deci se imparte la trei doar, subit vor sa vanda tot (sau sa cumpere unul dintre ei) la un pret de nimic, sustinind ca daca nu poate sa o cumpere el, nu va accepta sa se vanda nimanui altcuiva, nu va semna nimic. Numai daca el este cumparatorul.