Buna, vreau sa ma ajutati intr-o problema. Am muncit la o firma care era in franciza cu OMV. Activitatea firmei s-a incheiat, unii am ramas fara servici si dorim sa depunem actele pt somaj. Fostul sef nu doreste sa ne mai raspunde la telefon. Ce putem face? Ce acte trebuie pentru somaj,unde trebuie depuse actele, cum putem face rost de ele, unde trebuie sa mergem ca sa obtinem un raspuns favorabil in ceea ce priveste somajul.
Legat de drepturile prevazute de lege pentru cei care sunt concediati pentru motive care nu tin de persoana salariatului ( art. 65), cica mai nou, potrivit celor de la somaj, salariul compensatoriu nu ar mai fi obligatoriu. :duh:
Am intrebat unde scrie, nu au stiut sa-mi raspunda.
Si se pare ca spun acest lucru la tot mai multe persoane, care nu il mai acorda.
Are cineva informatii, despre aceasta prevedere ( inchipuita( dezinformata) dupa parerea mea )?
1. Cine mai raspandeste asemenea zvonuri trebuie sa si demonstreze acest lucru. Cu atat mai grav este cand aceste zvonuri sunt intretinuet tocmai de functionari ai statului care ar trebui sa cunoasca cel mai bine legile din domeniul sau de activitate sau, macar sa taca din gura, sa nu induca oamenii in eroare.
2. CCMUNN pe anii 2007-2010 nu s-a schimbat:
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
Este obligatorie acordarea acestor salarii compensatorii in sectorul privat .... pentru sectorul bugetar posibil sa exista un astfel de zvon mai ales avand in vedere cum se fac modificarile actelor normative in prezent.
Art 65 alin. 1?
helenita
Art. 65. [concedierea pentru motive obiective]
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului ... (vezi toată discuția)