avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire pe linie continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire pe linie continua

Am fost surprins de radar ca am depasit pe linie continua si am oprit masina inainte sa ajung la ei si sa ma poata opri siam plecat cu alta masina . ce ar putea sa se intample ?
Cel mai recent răspuns: sebi_sebastian03 , utilizator 19:11, 14 Aprilie 2009
Da ce-am făcut domne??? V-aţi supărat că nu ştiţi să scrieţi?
Domnule eugen68octavian, pe forumul Avocatnet se discuta NUMAI probleme juridice, iar nu greseli gramaticale. Va rog sa incetati cu aceste mesaje care deturneaza discutia de la scopul ei, altfel ele vor fi sterse si veti fi si sanctionat. Va rog sa cititi si regulamentul de postare, ordine pe forum fac numai administratorii si moderatorii. Multumesc.
Am citit ce ati scris voi aici insa nu-mi pare corecta niciuna din opinii. Unul zice sa primeasca acasa poza, altul ca va primi procesul verbal ...
Opinia mea este ca inainte de a aplica sanctiuni trebuie identificat faptuitorul, ca doar nu trimite proces verbal masinii ci soferului. Asa ca sansele ca cineva sa fie sanctionat in cazul de fata sunt extrem de reduse.
In cazul in discutie ar trebui sa primesti de la politie o hartie prin care ti se solicita sa le comunici cine a condus autovehiculul in data si la ora respectiva. Si asta intr-un termen de 6 luni. Apoi ar urma procesul verbal care trebuie comunicat in termen de o luna.
...
Cred ca ma obosesc degeaba sa scriu ce si cum ar trebui facut. Scrie-ne tu in caz ca primesti o astfel de hartie acasa. Dar in primul rand fii atent ce corespondeta accepti in perioada asta.
Da intradevar ai dreptate ABCDEADI tre sa primesc acasa o hartie prin care sa le comunic cine a condus .
Si zici ca ar fi bine sa nu o ridic de la posta ?
Ms pt sfat !!
In cazul savarsirii unei infractiuni sau contaventii, proprietarul autovehiculului respectiv are obligatia, in cazul in care i se solicita, sa precizeze cui i-a fost incredintat autovehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice.

In cazul constatarii unei contraventii, politia in termen de 6 luni poate intocmi proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei. Dupa acest termen de 6 luni intervine prescriptia faptei si proceul verbal intocmit este ilegal.

Procesul verbal trebuie comunicat contravenientului in termen de 30 de zile de la intocmirea acestuia. Dupa acset termen procesul verbal nu mai poate produce efecte din lipsa de procedura.

Ramane la latitudinea ta ce poti face sa folosesti legislatia in favoarea ta.

Bafta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2009
Adrian Copil, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala ovidiu_galati ovidiu_galati Ajutati-maaaaaaaaaa Azi am fost filmat cu aparatul radar ca am depasit o dacie papuc pe marcajul continu. A venit dupa mine , m-a oprit si la oprit si pe cel ... (vezi toată discuția)
Ajutor solutionare contestatie depasire pe linie intrerupta holograma holograma Va rog sa ma ajutati in solutionarea unei contestatii impotriva unui proces-verbal de contraventie in care sunt victima unui abuz din partea agentului de ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat abuziv pt 60 de zile ForWhhy ForWhhy Bună ziua. Câteva zile mergeam cu prieteni acasă și într-un sat un echipaj de politie au trecut lângă noi cu semnale luminoase. Mașina de politie a ... (vezi toată discuția)