avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinaj

Are vreun drept concubina dupa moartea concubinului?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:27, 13 Aprilie 2009
"Despagubiri" in ce sens? Ca a stat la dvs.?
In nici un caz. Spuneti ca nu a adus nimic acolo in casa. Nu are dreptul la nimic.
In schimb, daca nu pleaca de acolo de bunavoie o sa trebuiasca sa-l evacuati.
Oricat ar fi stat la dvs., concubinul nu capata vreun drept asupra bunurilor dvs. (desi circula prin targ, fara nici un temei legal, legenda celor 5 ani de concubinaj, pe care o aud atat de des incat a inceput sa ma zgarie pe creier).

Cata vreme nu sunteti casatoriti si prin urmare orice hartie ar scrie nu e de natura sa incalce regimul comunitatii de bunuri, concubinul ar putea sa scrie orice fel de declaratie prin care sa arate ca nu a adus nici unul din bunurile sale in domiciliul dvs. ori ca nu a contribuit la achizitionarea bunurilor din locuinta dvs. (sau orice altceva va trece prin cap ori doresc fetele dvs. sa fie scris, pentru a va lasa sa traiti in pace).
Mai nou ar merge.
Nu e vorba de cei 5 ani traditionali expusi de oameni, de neinteles de altfel pt noi juristii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare fara sa consulte cu sotia Cosrot Cosrot Buna ziua. Sunt impreuna cu sotul meu de peste 40 ani insa necasatoriti. Acum aproximativ 35 ani, sotul meu a cumparat un loc de casa in comuna Pantelimon. Am ... (vezi toată discuția)
Concubinaj ionita elena ionita elena Buna ziua! Dupa cat timp de convietuire persoanele implicate in relatie au aceleasi drepturi asupra bunurilor dobandite? (in cazul concubinajului) ... (vezi toată discuția)
Copiii mei pot mosteni bunurile concubinei, in cazul decesului meu? comarius comarius Buna ziua ! Daca se poate sa fiu lamurit intr-o problema ... De 16 ani traiesc in concubinaj. In acest timp nu am divortat, avand grija ca, copiilor mei din ... (vezi toată discuția)