avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contributie locatari la reparatiile terasei blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contributie locatari la reparatiile terasei blocului

Buna ziua!
As dori sa stiu daca asociatia de locatari poate sa-mi impuna, de fapt pe mine m-a pus in fata faptului implinit, sa platesc o anumita suma (cota parte) pentru reparatia terasei tronsonului de bloc in care locuiesc.
Eu si cu vecinii de pe tronsonul meu, ne cunoastem indatoririle si stim ca aceasta este proprietate comuna si trebuie sa contribuim la reparatii, dar consider ca trebuia sa ne consulte pe toti in prealabil.
Reparatia s-a facut cu o firma, cu deviz, cu garantie,... tot tacamul, insa pretul ni se pare EXAGERAT, nu trebuia sa fie o licitatie?
COMITETUL EXECUTIV are dreptul sa decida pe banii nostrii, fara sa dam acceptul, macar verbal, pentru o suma estimativa?
Astept raspunsul cu maxim ineres.
Toate cele bune! Va multumesc anticipat!
Dana-Angela a scris:
Reparatia s-a facut cu o firma, cu deviz, cu garantie,... tot tacamul, insa pretul ni se pare EXAGERAT, nu trebuia sa fie o licitatie?
COMITETUL EXECUTIV are dreptul sa decida pe banii nostrii, fara sa dam acceptul, macar verbal, pentru o suma estimativa?

Asta spuneti in prima postarea si s-a incercat sa vi se raspunda.
Dar acum veniti cu alta versiune spunand ca:
mi-a spus administratorul "stiti vecinul dvs de la etajul 4 si-a izolat acoperisul cu pluvitec si a adus la asociatie o factura de .......lei, va revine atatia lei la fiecare locatar de pe tronson".

Ce sa mai intelegem!?
Care este adevarul?
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns.!
Multumesc mult pentru furnizarea sau indicarea unor articole din lege, mi-au fost de ajutor!
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
ContSters310851, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ma poate obliga vecinul de la et.4 sa-i platesc acoperisul? amiali amiali Buna ziua, Va deranjez deoarece am o nedumirire: locuiesc la parterul unui bloc de proprietari si vecinul de la et.4 de pe tronson cu mine si-a reparat ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)
Tragerea la raspundere a administratorului in cazul unei ``reparatii cu costuri si calitate indoielnica`` Conrad Conrad Din fondul de reparatii al blocului s-a efectuat o plata de x ron catre o persoana fizica autorizata(cunostinta a administratorului) pentru o reparatie la ... (vezi toată discuția)