avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Spuneti-mi va rog , cat este marja pentru plata pensiei alimentare pentru un copil si daca se tine cont si de alte datorii care le are cel ce trebuiesa sa plateasca pensia ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 08:11, 14 Aprilie 2009
Da, cerere de incr4edintare a copilului s-a facut. Cerere reconventionala , nu stiu. Oricum fata a zis din start ca vrea sa stea cu tata.
Daca ambii soti solicita incredintarea minorei, si ambii fac dovezi in sensul ca au posibilitati materiale, spirituale si conditiile corespunzatoare de locuit, crestere si educare a minorei, instanta este obligata a solicita ambelor parti dovada veniturilor lor nete pe ultimele 6 luni, pentru ca in cazul in care instanta ar solicita numai paratului acest lucru, aceasta s-ar antepronunta in sensul ca este clar ca va acorda custodia copilului celuilalt parinte caruia nu i-a solicitat sa depuna dovada veniturilor sale.
Foarte importante sunt si audierea martorilor, ancheta sociala si audierea minorei cu privire la relatiile parinte-copil, grija manifestata de parinti fata de copil, posibilitatile parintilor de crestere si educare ale minorei.
Daca numai unul dintre parinti a solicitat incredintarea minorei catre acesta, iar celalalt a fost de acord cu aceasta cerere exprimata chiar si verbal, in fata instantei, atunci instanta va solicita numai parintelui caruia nu i se va incredinta minorul spre crestere si educare, adeverinta de venituri. ;)
Instanta de judecata va tine cont de interesele fetitei....si de optiunea acestei de a locui cu unul dintre parinti (in speta tata).
Fetita vrea cu tata. De locuit cred ca in continuare se va locui impreuna, deoarece sunt credite ipotecare pe casa, ce vor fi platite de ambii fosti soti in parti egale, sau cum va decide instanta la partaj.
Se poate ca mama, daca e sa castige custodia fetei, sa primeasca toata casa, iar fostul sot sa plateasca ratele cota parte?
Cota procentuala pentru un copil este de PANA la 25%, nu e obligatoriu sa fie egala cu 25%.Nu se tine cont de alte datorii, chirii, etc

Alte discuții în legătură

Stabilirea domiciliului unui minor flyxy16 flyxy16 sunt in divort cu sotia,la ancheta sociala facuta la autoritatea tutelara si nu acasa cum ar trebui fata mea care are virsta de 12 ani a fost intrebata de fata ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeza pensia alimentara EmiliaPopa EmiliaPopa Buna ziua. As dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara.Din care venit..brut,net..se iau in calcul prime,bonusuri...?Sotul meu a hotarit sa ii aloce ... (vezi toată discuția)
Netemeinicie sau prematuritate actiune? dandanaua dandanaua Cu două săptămâni înainte de a introduce eu actiunea de divort prin care solicit si incredintarea minorei mie si obligarea pârâtului la pensie de ... (vezi toată discuția)