avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,

Vreau sa va intreb pana unde poate merge o executare silita pentru o suma de bani neachitata. In urma unui proces, s-a stabilit ca debitorul este bun de plata o anumita suma. De atunci se tot incearca recuperarea banilor, dar cel obligat la plata nu este in tara si, desi are cunostinta de obligatie, refuza orice contact. pentru suma respectiva s-a trecut la executare silita, notificari, invitatii la executor, mai nou si la Politie. Dosarul se afla momantan la un executor judecatoresc, ce a depus toate eforturile rezonabile pentru a stinge datoria. Persoana care datoreaza banii se bazeaza pe faptul ca nu au ce executa, pentru ca nu se afla in tara, prin urmare la bunurile ei nu se poate ajunge, iar executare silita imobiliara nu se poate face, deoarece casa in care locuieste este coproprietate cu inca dou frati. Spuneti-mi va rog, daca in urma eforturilor depuse de organele in drept spre a recupera creanta, eforturi nereusite, se poate ajunge la executarea imobiliara, chiar daca imobilul este in coproprietate. Suma de bani nu este mare, apox.1000Eur, majorata desigur cu taxe, onorarii etc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:32, 24 Ianuarie 2014
Domnule avocat Lasconshi, ma siliti sa ma repet.

Daca ati fi cunoscut prevederile privind executarea silita, pe noul cod de procedura civila ati fi stiut ca pentru o creanta de sub 10.000 lei nu poate fi executat silit un imobil decat in lipsa de alte bunuri urmaribile. Vi s-a precizat atat faptul ca exista bunuri mobile cat si ca avem o creanta de 1000 eur. Ori v-a scapat cursul valutar ori v-au scapat prevederile executare silita, ori ambele.
V-a scapat si ca dna utilizator este consilier juridic si o trimiteti la avocat.
Va scapa multe, nu va scapa insa niciodata ocazia sa spuneti cat sunteti de valoros.

Oare curge prescriptia cat timp avem executare silita pornita? Oare... ce studiu de caz ati facut dvs aici ca v-au scapat cam multe amanunte.

Si nu, nu am pierdut niciodata un proces "care nu am inteles cum l-am pierdut " . Dimpotriva, am pierdut doar cateva procese irevocabil, dar am stiut intotdeauna ca o sa il pierd si mai ales de ce o sa il pierd..
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
ContSters214341, utilizator
Ce inseamna ca are bunuri mobile?
S-a facut sechestru pe acele bunuri?

Executarea silita se poate perima...si apoi...daca survine perimarea...si a depasit termenul de prescriptie ce ar urma?

Nu scrie ca este consilier.

Ar trebui sa stiti ca avocatii au o structura logica specifica pentru a eluda legea mult mai multndecat consilierii.
Spun aceasta nu cu referire la Vio ci ca sa intelegeti anumite lucruri.

Uitati ca sunt avocati care au castigat procesele cu bancile de s-au speriat bancile...
Aveti o parere proasta despre avocati dar vedeti ce potential au...si in mod sigur nu va asteptati la asa ceva.

Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
S-a facut sechestru pe acele bunuri?
Cititi legea domnule avocat, cu atentie. Ce relevanta are daca s-au sechestrat sau nu bunurile mobile ale debitorului? Important este ca exista in patrimoniul debitorului. Alstfel imobilul nu poate fi executat decat in lipsa de alte bunuri mobile urmaribile.

M-ati terminat cu chestia asta cu structura logica. Singura diferenta intre un avocat si un consilier este doar locul de munca. V-o garantez. Consilierii juridici nu sunt deja asimilati avocatilor datorita avocatilor, care se tem ingrozitor. Datorita intereselor meschine financiare ale avocatilor. Cum in parlament exista o puzderie de avocati, nu ne miram ca legea este asa cum este. In fine... nu asta e problema in discutie.

Procesele cu bancie le castiga judecatorii, nu avocatii. ;)
Sa stiti ca nu judecatorii le castiga ci avocatii intrucat argumentarea initiala a actiunii le apartine lor.Faptul ca instanta isi insuseste argumentarea in fapt si in drept si le da castig de cauza nu inseamna judecatorul castiga procesul.
Nicio instanta nu poate adauga la lege...chiar daca ar vrea...dupa cum sugerati...

Avoocatii nu se tem de consilieri deoarece si asa sunt atat de multi avocati incat hiar nu ar conta sa apara si consilierii in avocatura.
Nici ca numar si nici din alte motive cum ar fi acela ca ar fi ei foarte bine pregatiti profesional.
Este vorba de o normalitate logica si legislativa.

Daca ar fi dupa mine chiar nu ar conta si chiar as introduce si notarii in aceasta situatie.
Adica sa vina si notarii la bara...
Daca va uitati la cat teren au pierdut avocatii in fata la notari in mod inexplicabil veti constata ca avocatii din parlament au chef de orice altceva dar nu de avocati...
Ma refer la divorturi si partaje.

Cat priveste situatia cu bunurile mobile dvs. ati sugerat sa urmeze procedura executarii pe bunuri mobile iar eu am zis ca nu este indicat.
Ca sa lamurim acest aspect va spun ca nu este indicat in sensul ca trebuie facut in asa fel incat sa se evite.
Dvs. ati inteles intr-un context gresit sustinerile mele in sensul ca executarea mobiliara este ineficienta.
Adica nu am sugerat incalcarea legii.

Chestiunea cu se hestrarea bunurilor e foarte importanta deoarece doar daca s-au gasit bunuri mobile se pot sechestra si nu daca nu se gasesc...
Deci, este normala intrebarea...



Chestiunea cu se hestrarea bunurilor e foarte importanta deoarece doar daca s-au gasit bunuri mobile se pot sechestra si nu daca nu se gasesc...
Deci, este normala intrebarea...


Vorbeati mai sus de structura logica deosebita a avocatilor. Modul in care analizati aceasta speta este o dovada incontestabila a structurii logice deosebite. In mesajele de mai sus s-a precizat de 5 ori ca exista bunuri mobile.
Fiind doar un amarat de consilier juridic, imi scapa silogismul folosit de dvs pentru a extrage acea mirobolanta afirmatie pe care v-am citat- mai sus.

Mi se pare extrasa din opera lui Caragiale si cu certitudine este nevoie de o logica de fier ca sa faci astfel de afirmatii.

Cat despre procesele cu bancile. Primele procese s-au castigat de catre judecatori, parti erau judecatori sau soti ai judecatorilor. Nu au fost reprezentati de avocati, nu aveau nevoie.
Ulterior avocatii au facut copy-paste dupa concluziile Instantei din acele procese. Si stiu ce spun. In afara de Maestrul Piperea, nu am vazut o actiune care sa nu fie copy-paste in domeniul clauzelor abuzive. Asa ca, lasati caramizile...



Alte discuții în legătură

Somatie mobiliara irinagri irinagri Buna ziua , va rog sa mi spuneti ce inseamna somatie mobiliara? am primit astazi aceasta somatie si imi spun ca daca nu platesc ma executa silit ,cu ... (vezi toată discuția)
Sechesteru in timpul recursului boss_gabi87 boss_gabi87 Daca doua persoane sunt in proces pentru pretentii (returnarea unei sume de bani imprumutate), creditorul castiga procesul la judecatorie, dar debitorul face ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! exec. silita-creanta primariei constand in cheltuieli de judecata alexandrapasca alexandrapasca Primaria a fost reprezentata intr-un proces de catre un avocat. Procesul a fost castigat de primarie. Instanta a obligat partea care a pierdut sa plateasca ... (vezi toată discuția)