buna ziua, angajatorul la care lucrez are firma de paza, camere de supraveghere...neperformante, insa in cazul in care se intampla sa lipseasca produse la inventar singurii care raspund sunt angajatii, care sub amenintarea ca altfel vor fi dati afara, sunt obligati sa plateasca rate lunare pentru acoperirea lipsurilor. intrebarea mea este daca angajatorul are cadru legal sa faca asa ceva?
mentionez ca m-am angajat consilier vanzari, nu agent de paza.
ok. multumesc. cine stabileste valoarea raspunderii patrimoniale, judecatorul sau angajatorul? adica, daca eu refuz sa semnez angajamentul de plata, mi se pot opri banii din salariu prin decizia angajatorului? ( directorul de magazin mi-a spus ca nu mi se opresc, daca nu semnez, dar mi se vor face 3 referate pe diverse motive pentru a putea fi concediata legal)
1. Evaluarea prejudiciului se face potrivit normelor speciale, acolo unde acestea există, iar în absenţa unor astfel de reglementări, pentru evaluarea prejudiciului, se vor avea în vedere normele dreptului civil, în raport de preţurile la momentul în care se realizează acordul de voinţă sau se sesizează instanţa de către cel păgubit.
2. Angajamentul de plată nu constituie titlu executoriu şi, drept urmare, în baza lui nu se pot face reţineri salariale lunare pentru acoperirea pagubei.
Lipsa inventar
colega3
la inventar efectuat in luna mart. s a constatat o lipsa in val de 9000 lei. angajatorul vrea sa recupereze paguba de la fiecare angajat, emitand facturi pe ... (vezi toată discuția)