avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool pur in aerul respirat 0.49 si accident pagube ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool pur in aerul respirat 0.49 si accident pagube materiale

Buna ziua, "stiu sunt fraier,merit puscarie,anulare permis pe viata etc"nu pentru asta intru aici.Am niste probleme serioase,regreet foartee mult ce am facut,va rog ajutati-ma ce sa fac sa-mi repar greseala unica in viata mea.asa ceva nu mi se mai poate intampla.de accident nu-s sigur ca nu stii unde te asteapta,dar cu alcool sigur nu.

Mi-am creat niste probleme serioase ca nu am avut in viata mea asa probleme,totul a inceput in cursul orelor 23:00-03:00 am consumat 5 beri,vol5%,500ml,la ora 3:00am terminat si am produs un accident cu 10 minue mai tarziu,producand pagube in valoare de 1000e,plus masina (proprietate personala)distrusa in proportie de 90%,eram trei persoane in masina,una dintre ele a avut o rana usoara,primind doar primul ajutor.(prietenul mi-a spus ca nu a fost contactat deloc de politia,cat a primit prim ajutor si a plecat acasa,i s-a impus un bandaj si atata,acuma dupa 2 zile e ca si nou,a fost din fericire doar zgarietura,mai mult ca sigur cu el nu o sa am probleme ca sa dea declaratie in favoarea mea,fara pretentii si ca nu a patit nimic)politia a veni dupa 30 de min dupa accident,in jurul orei 4:00 am suflat in etilotest,0.49, in jurul ore 4:30 a fost prima proba,apoi a 2-a dupa o ora,mentionez ca mi-au sugerat sa dorm pentru a2- proba.
Ce fac?cum procedez?ce mi se intampla in cel mai rau caz?rezultate de la IML?Cat de rau pot fii rezultate de la IML?pot evita ceva sa nu iasa mai rau?
Te rog daca ai trecut spunemi cum ai rezolvat totul
21 de ani,60kg,1.75 inaltime.

Orice sfat e binevenit,mentionez ca e prima data,nu am avut niciun fel de probleme cu politia,alcoolul asta ce poate sa-ti faca.Am facut ce am facut,e cel mai mare regret din viata mea pana acuma,si lucrul asta o sa aiba un punct in viata mea.
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: joony92 , utilizator 21:44, 17 Iunie 2014
joony92 a scris:

se poate face o procura sa ma reprezinte in toate felurile cineva din domeniul asta?

Puteti face un contract de reprezentare cu un avocat, este cea mai buna solutie daca plecati in strainatate.

Nu puteti face o procura unei alte persoane fizice, ruda sau ceva asemanator.

Nu poate nimeni sa dea declaratie in numele dvs, singurul care poate sa va reprezinte este un avocat si cum dvs nu aveti bani de asa ceva, discutia este fara rost.
...Dupa 5 luni
Proces-Verbal

Avand in vedere datele existente in dosarul penal cu numarul de mai sus,pe numitul I....
In baza art.108 din C.proc.pen si art 307 C.proc.pen i-am adus la cunostinta lui I...inainte de a-l audia ca este suspectat pentru savarsirea infractiunii de "conducerea pe drumurile publice de catre o persoana care la momentul prelevarii mostrelor biologive,are o imbinatie alcoolica peste0.8g/l pur in sange,fapta prev si ped.de.art.336 alin1.din CP.
L-am intrebat daca exista vreo cale pentru solutionare dosarului fara sa ma duc in instanta,a zis ca nu stie ca depinde de procuror,avand in vededere ca trebuie sa ma duc peste 2 sapt iar in Germ caci m-am intors doar pentru audiere,saptamana viitoare a spus ca va face in felul acesta incat sa ma duc la procuror impreuna cu el,inca o data va spun ca n-am luat acuma avocat ca n-am resurse financiare,asa ca ma duc singur la audiere cu procurorul,stiu ca au fost cazuri ca nu s-a ajuns la instanta,am avut imbinatie pur in sange 0.90,respectiv 0.80,ce mai urmeaza dupa audieri cu procurorul?un ex:daca ar vrea poate sa opreasca dosarul la el si sa ma scoate din urmarire penala,sa nu mai ajung la instanta,sa spunem ca m-ar ierta,e posibil legal?daca nu,atunci putem stabili o data la proces anume?motivata desigur.(daca nu m-am exprimat corect la ceva,spuneti va rog)
Va multumesc.
Pentru ca stiu cazul ca s-a clasat si nu s-a mai ajuns la instanta,dar a fost si vointa politistului care se ocupa de dosar si a dat cu propunerea ne-trimiterii in instanta,si procurorul a fost de acord si nu s-a ales nici cu amenda,da si a depasit limita legala admisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan - 0.67 etilotest, consecinte, pedeapsa simlizuk simlizuk pe 5 sept 2012 m-am operat..in acea zi sotul a fost nevoit sa plece de acasa cu masina seara dupa ce a stat la masa si a consumat alcool.a fost oprit pt verif ... (vezi toată discuția)
Rezultatul alcoolemie prima probă Elvis 2334 Elvis 2334 am primit rezultatul alcoolemie prima probă 0.80.a doua proba 0.70 ce sancțiuni mise poate aduce e posibil sa fiu judecat va mulțumesc (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie, declarații la începerea urmăririi penale. la ce să mă aștept, ce trebuie să declar? nikeni nikeni Buna ziua. Am avut alcoolemie in sange 0.85 iar peste o ora 0.65. Am fost acum sunat si informat ca mi-a inceput urmarirea penala si s-a dispus recalcularea si ... (vezi toată discuția)