avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool pur in aerul respirat 0.49 si accident pagube ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool pur in aerul respirat 0.49 si accident pagube materiale

Buna ziua, "stiu sunt fraier,merit puscarie,anulare permis pe viata etc"nu pentru asta intru aici.Am niste probleme serioase,regreet foartee mult ce am facut,va rog ajutati-ma ce sa fac sa-mi repar greseala unica in viata mea.asa ceva nu mi se mai poate intampla.de accident nu-s sigur ca nu stii unde te asteapta,dar cu alcool sigur nu.

Mi-am creat niste probleme serioase ca nu am avut in viata mea asa probleme,totul a inceput in cursul orelor 23:00-03:00 am consumat 5 beri,vol5%,500ml,la ora 3:00am terminat si am produs un accident cu 10 minue mai tarziu,producand pagube in valoare de 1000e,plus masina (proprietate personala)distrusa in proportie de 90%,eram trei persoane in masina,una dintre ele a avut o rana usoara,primind doar primul ajutor.(prietenul mi-a spus ca nu a fost contactat deloc de politia,cat a primit prim ajutor si a plecat acasa,i s-a impus un bandaj si atata,acuma dupa 2 zile e ca si nou,a fost din fericire doar zgarietura,mai mult ca sigur cu el nu o sa am probleme ca sa dea declaratie in favoarea mea,fara pretentii si ca nu a patit nimic)politia a veni dupa 30 de min dupa accident,in jurul orei 4:00 am suflat in etilotest,0.49, in jurul ore 4:30 a fost prima proba,apoi a 2-a dupa o ora,mentionez ca mi-au sugerat sa dorm pentru a2- proba.
Ce fac?cum procedez?ce mi se intampla in cel mai rau caz?rezultate de la IML?Cat de rau pot fii rezultate de la IML?pot evita ceva sa nu iasa mai rau?
Te rog daca ai trecut spunemi cum ai rezolvat totul
21 de ani,60kg,1.75 inaltime.

Orice sfat e binevenit,mentionez ca e prima data,nu am avut niciun fel de probleme cu politia,alcoolul asta ce poate sa-ti faca.Am facut ce am facut,e cel mai mare regret din viata mea pana acuma,si lucrul asta o sa aiba un punct in viata mea.
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: joony92 , utilizator 21:44, 17 Iunie 2014
Sunt zeci, poate sute de cazuri de acest gen, nu functioneaza pe baza de rugaminti justitia, angajati-va avocat sa va apere, asta este singura dvs sansa, o aparare buna, nu rugamintile, nu tine nimeni cont de ele, nu o sa intereseze pe nimeni problemele dvs familiare.

Instanta de judecata poate dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei.(aceasta modalitate de individualizare judiciara a pedepsei este o facultate , nu o obligatie pentru instanta de judecata , aplicabila in cazul in care se aprecieaza ca scopul pedepsei , cel de reeducare , dar si cel preventiv, care presupune absenta unei conduite infractionale ulterioare, pot fi atinse chiar fara privare de liberate).

Suspendarea conditionata a executarii pedepsei poate fi aplicata de vreme este primul conflict cu legea penala , iar pedeapsa ce va fi aplicata poate sa nu depaseasca 3 ani.

Pana la inceperea cercetarii judecatoresti puteti recunoaste fapta, pedeapsa prevazuta de lege reducandu-se cu 1/3 .

Judecata poate avea loc numai în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, doar atunci când inculpatul declară că recunoaşte în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare a instanţei şi nu solicită administrarea de probe, cu excepţia înscrisurilor în circumstanţiere pe care le poate administra la acest termen de judecată.

Individualizarea pedepsei va fi facuta si prin prisma circumstantelor atenuante, reale si personale.

Instanta de judecata va avea in vedere faptul ca sunteti infractor primar, ca ati cooperat cu organele judiciare la momentul efectuarii actelor de cercetare, ca sunteti integrat social, si ca ati recunoscut fapta, apreciind materialul probator din etapa de urmarire penala.

Reabilitarea este una de drept.Daca inauntrul termenului de incercare nu savarsiti nicio infractiune intentionata, vor fi inlaturate interdictiile si decaderile ce decurg din aceasta condamnare.

Termenul de incercare este compus din pedeapsa efectiv aplicata , la care se adauga doi ani.(poate avea o durata de maxim cinci ani ).

Permisul de conducere va fi anulat, insa veti avea dreptul de a conduce pe drumurile publice in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Sentinta este atacabila cu recurs, calea de atac putand fi exercitata de catre dumneavoastra in termen de 10 zile de la pronuntare.

Daca la recoltarea probelor iese rezultatul sub limita lega,0.80 resptectiv 0.72,sunt sanse sa scap de dosar penal si sa fiu sanctionat contraventional?o sa trebuiasca sa ma prezint la audienta saptamana asta la politie,ce sa fac?vin cu victima vatamatata?declara ca nu a fost afectat dupa accident si ca nu are nici o pretentie.pot sa scap de infractiunea asta|?
Daca limita e sub 0.80 fapta nu are caracter penal. Ce sa faceti in continuare? Vi s-a mai spus ..angajati un avocat.
Buna seara,daca eram sub influenta banilor nu mai eram aici,nu mai apelam la consultanta si puneam pe avocat sa rezolve toate treburile,aici numa D-zeu ma poate ajuta nu banii,ca n-am bani..in martie aprile trebuie sa ma duc la lucru si cu cazu asta imi poate distruge viata sa nu ma duc la lucru si sa nu am de unde acoperii toata paguba ce am produs-o cu cheltuieli cu tot,trebuie sa neaparat sa ma intorc in strainatate la lucru sa-mi revin financiar,nu stiu ce sa fac,ce ma asteapta cum sa procedez.Nu stiu daca e legal la ce ma gandesc sau nu,va intreb sper sa nu fie stupida intrebarea,daca cumva ma intelege procurorul si trec peste limita legala,0.90 proba la sange,poate el sa dispune de NUP?sa n-ajunga in instanta dosarul si sa raman la contraventie?

Alte discuții în legătură

Alcool la volan - 0.67 etilotest, consecinte, pedeapsa simlizuk simlizuk pe 5 sept 2012 m-am operat..in acea zi sotul a fost nevoit sa plece de acasa cu masina seara dupa ce a stat la masa si a consumat alcool.a fost oprit pt verif ... (vezi toată discuția)
Rezultatul alcoolemie prima probă Elvis 2334 Elvis 2334 am primit rezultatul alcoolemie prima probă 0.80.a doua proba 0.70 ce sancțiuni mise poate aduce e posibil sa fiu judecat va mulțumesc (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie, declarații la începerea urmăririi penale. la ce să mă aștept, ce trebuie să declar? nikeni nikeni Buna ziua. Am avut alcoolemie in sange 0.85 iar peste o ora 0.65. Am fost acum sunat si informat ca mi-a inceput urmarirea penala si s-a dispus recalcularea si ... (vezi toată discuția)