Buna ziua, "stiu sunt fraier,merit puscarie,anulare permis pe viata etc"nu pentru asta intru aici.Am niste probleme serioase,regreet foartee mult ce am facut,va rog ajutati-ma ce sa fac sa-mi repar greseala unica in viata mea.asa ceva nu mi se mai poate intampla.de accident nu-s sigur ca nu stii unde te asteapta,dar cu alcool sigur nu.
Mi-am creat niste probleme serioase ca nu am avut in viata mea asa probleme,totul a inceput in cursul orelor 23:00-03:00 am consumat 5 beri,vol5%,500ml,la ora 3:00am terminat si am produs un accident cu 10 minue mai tarziu,producand pagube in valoare de 1000e,plus masina (proprietate personala)distrusa in proportie de 90%,eram trei persoane in masina,una dintre ele a avut o rana usoara,primind doar primul ajutor.(prietenul mi-a spus ca nu a fost contactat deloc de politia,cat a primit prim ajutor si a plecat acasa,i s-a impus un bandaj si atata,acuma dupa 2 zile e ca si nou,a fost din fericire doar zgarietura,mai mult ca sigur cu el nu o sa am probleme ca sa dea declaratie in favoarea mea,fara pretentii si ca nu a patit nimic)politia a veni dupa 30 de min dupa accident,in jurul orei 4:00 am suflat in etilotest,0.49, in jurul ore 4:30 a fost prima proba,apoi a 2-a dupa o ora,mentionez ca mi-au sugerat sa dorm pentru a2- proba.
Ce fac?cum procedez?ce mi se intampla in cel mai rau caz?rezultate de la IML?Cat de rau pot fii rezultate de la IML?pot evita ceva sa nu iasa mai rau?
Te rog daca ai trecut spunemi cum ai rezolvat totul
21 de ani,60kg,1.75 inaltime.
Orice sfat e binevenit,mentionez ca e prima data,nu am avut niciun fel de probleme cu politia,alcoolul asta ce poate sa-ti faca.Am facut ce am facut,e cel mai mare regret din viata mea pana acuma,si lucrul asta o sa aiba un punct in viata mea.
Sanse sa faceti in hisoare sunt dar eu zic ca trebuie sa va ganditi la o suspendare.
Ati putea spera si la o amenda administrativa dar este extrem de greu deoarece ati facut accident...
Eu consider ca ptr asa ceva NU se poate da inchisoare cu executare, mai ales ca nu aveti antecedente penale, nu exista vatamari grave. De asemenea, ati colaborat cu organele de cercetare penala, regretati si recunoasteti fapta.
Totusi, privitor la fapta, exista o distanta f mare in timp intre momentul producerii accidentului si momentul prelevarii primei probe de sange, mult mai mare decat timpul recomandat de art. 6, lit. d din Ord. nr. 376/10.04.2006 privind aprobarea Normelor Metodologice privind prelevarea probelor biologice, unde se recomandă ca prima prelevare să se facă într-un interval de timp de până la o jumătate de oră de la producerea evenimentului care a determinat prelevarea. Ori, pentru a stabili caracterul penal al faptei este necesar să cunoaştem alcoolemia avută la momentul săvârşirii faptei, iar nu la un moment ulterior la care valoarea îmbibaţiei alcoolice poate varia foarte mult în funcţie de mai mulţi factori (vârstă, greutate, cantitate de alcool ingerată, ora ingerării etc).
Oricum, atitudinea de recunoastere a faptei, regretul manifestat, lipsa antecedentelor etc, vor conta si vor forma convingerea judecatorului ca reeducarea dvs se poate face prin aplicarea unei sanctiuni mai blande.
Dar, pot exista judecatori si mai exigenti care sa aplice pedepse de inchisoare cu executare, in cazul dvs existand o periculozitate marita a faptei tocmai prin urmarile mai grave care s-ar fi putut produce.
Intr-adevar, aproape sigur se va solicita calculul retroactiv pentru a se stabili valoarea alcoolemiei din momentul accidentului, nu va asteptati ca dosarul sa se solutioneze repede, trebuie sa va asteptati la aproximativ 1 an in faza de urmarire penala, daca sunteti trimis in judecata, va merge mai repede, daca mergeti pe recunoastere. Acum trebuie sa va concentrati pe aparare, uitati de permis.
Va multumesc pentru timpul acordat,dar sa va spun.eu fara permis sunt mort,imi pierd serviciul si totul,stiu ca trebuia sa ma gandesc inainte sa beau si de mule ori imi spun asta si imi reprosez.sper sa gasesc o cale de al redobandi cu suspendare si nu anulare.oricum nu o sa mor,dar o sa-mi schimbe viata.pentru ca serviciul actual si cel din strainatate la vara nu le mai vad fara permis.
Mi-as dori sa prind o legatura cu procurorul si sa-i explic situatia mea si daca m-as ruga din tot sufletul,e posibil daca ar vrea sa ma lase doar cu suspendat,mentionez ca eu sunt cel care tine cont de familie,la 21 fara tata si 2 surori mama fara servici.