avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca

Din greseala am luat acasa o fisa de evaluare. Se poate desface contractual de munca din acest motiv? Am incalcat vreo lege? Pot fi pedepsita penal pentru acest lucru? Cum poate sa ma pedepseasca angatorul pentru acest fapt?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 13 Februarie 2014
O puteti remite prin posta cu confirmare de primire.
Daca fisa de evaluare nu are nici stampila si nici datele firmei cum poate demonstra conducerea firmei ca fisa respectiva a ajuns in posesia dvs.?
Exista dovezi ca ati luat-o dvs.? Din cate stiu suspendarea c.i.m. se poate face ca urmare a unei cercetari disciplinare.

Daca trimiteti fisa prin posta va fi o proba ca fisa a fost in posesia dvs. adtfel angajatorul va avea proba si motivul chiar sa va desfaca c.i.m.
Nici nu mai trebuie sa fie dovedita ca acea fisa de evaluare se afla in posesia doamnei, atat timp cat userul a afirmat ca nu doresc sa-i primeasca fisa inapoi.
Intre timp am facut o sesizare la ITM si mi-au spus ca o sa primesc raspunsul in 30 de zile.
De asemenea, am avut contractual suspendat timp de 10 zile.

Angajatorii mi-au spus ca imi desfac contractual, nu pentru fisa, ci la initiativa angajatorului. Merg la posta pentru a primi decizia sau astept raspunsul de la ITM?
Puteti merge si la posta sa va ridicati ce v-a trimis angajatorul, dar sa si asteptati raspunsul de la ITM.
I.T.M. nu are cum sa constate legalitatea sau nelegalitatea unei decizii de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog putin ajutor demisie, cim mihai_mol mihai_mol Buna ziua, am si eu nevoie de ajutor din partea Dvs. Am o problema (de fapt nu e problema mea ci a logodnicei mele), ea s-a angajat vara asta la o firma, zice ... (vezi toată discuția)
Plangere penala, prealabila ?! marinelapolescu marinelapolescu Buna, Unul din agentii firmei, a incasat bani de la clienti, a adus chitantele, insa banii nu i-a predat, si i-a retinut lui, si apoi a plecat, iar acum nu ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca ContSters138482 ContSters138482 Buna ziua. Am si eu o intrebare. In urma cu o luna am ramas fara loc de munca fara motiv, fapt care m-a facut sa depun o sesizare la ITM, specificand ca ... (vezi toată discuția)