avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Solicitare bani pentru plata factura telefon de la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Solicitare bani pentru plata factura telefon de la angajat!!!

Buna ziua.
Societatea angajatoare ne-a pus la dispozitie telefoane mobile de firma si ne-a activat roamingul pentru a putea fi gasiti cand parasim tara. Serviciul nostru (al majoritatii colegilor) presupune consultanta prin telefon. Pana acum, catorva colegi li s-au cerut bani pt plata facturii (doar in situatia in care facturile erau exorbitante si se putea dovedi ca au vorbit in interes personal de peste 400-500 lei/factura). Acum, ne-am trezit ca, toti cei care au utilizat roamingul (fara sa conteze daca a fost folosit in interes de serviciu sau nu) trebuie sa plateasca cash toate aceste convorbiri efectuate in ultimele 12 luni. Problema majora este aceea ca ni se spune: ai de plata x lei, insa nu primesti nicio dovada din partea angajatorului (gen chitanta "am primit de la xxxx suma de xxx reprez. cval serv telefonice").
La noi se aplica CCM la nivel national si, din cate stiu, nu este legal sa incasezi bani de la angajat fara sa ii dai o dovada la mana. Nu cumva sunt bani "la negru"?
Ce lege le pot arata ca sa vada ca nu suntem obligati sa platim fara dovada?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 23:04, 14 Aprilie 2009
In CCMUNN pe anii 2007-2010 nu este prevazut ca facilitatile oferite de angajator sa fie suportate de salariati. Atunci nu mai e facilitate.
Vedeti daca in Regulamentul intern exista o astfel de prevedere ... intr-adevar, din cele expuse de catre dvs acei bani sunt bani negri intrucat angajatorul nu va elibereaza chitanta pentru banii incasati de la dvs.
Nu vi se pot retine bani din salariu decat in urma unei hotarari judecatoresti.
Sunt societati care prevad in Regulamentul intern ca deconteaza convorbirile telefonice ale angajatilor pana la valoarea de X lei/luna, iar ce depaseste ca si cost, suporta salariatul in baza unui angajament de plata. In caz de refuz, daca acesta a luat la cunostinta despre aceste prevederi, angajatorul se poate adresa instantei cu o actiune bazata pe raspunderea patrimoniala. Bineinteles ca depasirea trebuieste justificata cu documente ( desfasuratoare, facturi, etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal sa retii din salariu conv telef personale??? ionuca ionuca Buna ziua, Intrabarea mea este: cum sa procedez in situatia in care de la 2 salariati la trebuie sa recuperez suma reprezentand convorbiri telefonice ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv se respecta sau nu ? ContSters102065 ContSters102065 In data de 07.08.2009 am primit preaviz , 20 de zile lucratoare, in aceasta perioada am lucrat 4 ore pe zi, ieri (02.09.2009) am fost informata telefonic ca nu ... (vezi toată discuția)
Lncarcarea facturii telefon mobil cu roaming victorya_21 victorya_21 Am abonament la o firma de telefonie mobila de 3 ani,prelungirea am facut-o la sfarsitul anului.2015.Luna trecuta in factura a aparut o suma de peste 70 euro ... (vezi toată discuția)