avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare-cumparare cu clauza viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare-cumparare cu clauza viagera

Buna ziua.

Am si eu o problema si cu ajutorul dumneavostra sper sa o rezolv.
Sotia mea a facut inainte de casatorie act de vanzare cumparare cu clauza viagera pe apartamentul parintilor ei. Deci intre ea si parintii ei.
Dupa casatorie noi am locuit o perioada cu ei in acel apartament. Datorita unor neintelegeri am fost nevoiti sa ne mutam cu chirie. Inainte sa ne mutam noi am inceput sa modernizam apartamentul (termopane, parchet etc.).
Dupa o anumita perioada 6 luni i-am rugat sa ne gireze cu apartamentul lor ca sa putem sa luam si noi un apartament. Nu au fost de acord, insa au venit cu o alta solutie. Sa le facem o casa la tara 2 camere, bucatarie, baie, si sa ramanem noi in apartament. Am facut calcule si am acceptat (pentru ca ieseam mai ieftin). Acum casa este ridicata si aproape finisata si m-am trezit ca ma da afara din apartament. Pe mine pe sotia mea si pe soacra mea.

Ce pot sa fac sa-mi recuperez banii investiti in apartament si in casa de la tara. Tin sa precizez ca nu am facturi pentru tot, deoarece nu m-am gandit ca un parinte poate face asa ceva copilului lui, in plus eu nu puteam sa alerg dupa materiale din cauza timpului (am preferat sa muncesc mai mult sa fac rost de bani). El nu a facut facturi.

Este posibil sa se faca o evaluare a constructiei si sa-mi recuperez banii in instanta?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:39, 16 Aprilie 2009
Chestia asta cu mai astept si alte pareri este absolut jignitoare. Este o rasplata foarte interesanta pentru bunavointa de a ne rapi din timpul personal si a a raspunde. Multumesc mult domnule!
Brom a scris:

Chestia asta cu mai astept si alte pareri este absolut jignitoare. Este o rasplata foarte interesanta pentru bunavointa de a ne rapi din timpul personal si a a raspunde. Multumesc mult domnule!



Imi cer scuze domnule, nu am avut acesta intentie. Numai ca nu vreau sa iau o decizie fara a fi suficient de informat. Inainte sa postez cazul meu, am citit si alte postari si am obsevat ca parerile sunt impartite pentru acelasi caz. Cu siguranta erau alte cazuri. Dar totusi avand in vedere legislatia din Romania se poate intampla orice. Nu credeti?

Inca odata imi cer scuze. Va multumesc pentru timpul acordat.
Ceea ce faceti este sa imi contestati opiniile, fara sa aveti nicio cunostinta in domeniul juridic. Daca nu vi s-au dat alte mesaje este pentru ca ceilalti sunt de acord cu parerile noastre. Daca am fi gresit am fi fost corectati. Sunteti liber sa cereti oricate opinii doriti. Mult succes!
lupalb13 a scris:

socrul nu are nici un drept sa va evacueze...sesizati politia!Aveti drept de habitatie


E adevarat ca expunerea problemei dlui @dilema_pg nu e prea limpede, dar e totusi de ghicit ca acea "clauza viagera" (ce-o fi ea: uzufruct? abitatie? ca nu ne povesteste) e in favoarea printilor.
Adica socrul domniei sale, beneficiar al dreptului de a locui pana la moarte in ap vandut ar putea linistit sa le ceara fiicei si ginerelui sa-i admire usa pe dinafara pana la moartea lui.

Daca nici sotia nu a intebat pe nimeni la vremea cand a facut actele si nici dvs. la vremea cand v-ati apucat de investit pe trenul altuia, ar fi cazul ca macar acum (dupa ce le-ati incurcat pe toate dupa cum v-ati priceput mai bine) sa incercati sa le deslusiti in cadrul unei consultante de-advaratelea, si nu aici pe forum unde trebuie mai intai sa ghicim ce-ar fi de ghicit si apoi sa ne dam cu presupusul, fiecare in functie de cat de bine sta cu ghicitul. (e ca si cum am pune un plasture care sa tina loc de operatie pe cord).
Este contract de vanzare cumparare. Suma cu care s-a vandut a fost 120 de milioane in anul 2005. Socrii mei au dreptul de abitatie in acel apartament.

La tara situatia este in felul urmator: socrul meu a facut succesiunea dupa moartea tatalui sau. I-a revenit o parcela de teren 283 mp si 1 camera din casa batraneasca. Eu l-am sprijinit financiar sa modernizeze / extinda acea casa. S-a modernizat camera respectiva si s-au mai construit 1 hol, 1bucatarie, 1baie, si o camera. Suprafata utila la constructia noua fiind de 68mp. Intelegerea intre noi a fost ca ei sa se mute la tara si noi sa ramanem in apartament. Actele urmand a fi intocmite dupa ce terminam constructia si ei se muta.

Tin sa precizez ca la constructia casei nu am avut o firma de constructie. Eu am mai multi prieteni si frati care lucreaza in constructii si faceam o asa numita "claca" sambata si duminica (din considerente financiare). Deasemenea neavand timp sa umblu dupa materiale, socrul meu a fost cel care a cumparat o parte din ele, cu banii mei, dar nu are facturi pe numele lui. Eu am cateva facturi.

Acum dupa ultima discutie care am avut-o cu el situatia este si mai complicata. El vrea sa se mute la tara, dar fara soacra mea. Dar nici nu vrea sa divorteze. Eu pe soacra mea n-o oblig sa plece ca n-am sufletul asta. Cu toate ca situatia nu-mi convine.El este dispus (momentan) sa samneze in favoarea sotiei mele.

Ce pot sa fac ca sotia mea sa intre in drepturi depline pe apartament? Sa fim siguri ca nu vom pierde banii care ii vom cheltui cu izolatie termica si modernizarea lui.



Alte discuții în legătură

Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)
Un apartament donat de mama fiului se poate ulterior trece si pe numele sotiei? foxyvanila foxyvanila daca soacra a donat apartamentul fiului ei fara a trece in acte si nora se mai poate face ceva ca nora sa apara ulterior pe contract sau carte funciara astfel ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare / cumparare cu drept de habitat viager. nicoleta dragomir nicoleta dragomir socrii mei sunt divortati, in urma unor probleme de ordin financiar soacra mea a cumparat apartamentul ce a apartinut socrului meu, cu acte in regula / ... (vezi toată discuția)