avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura incarcata la intretinere, ma fura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura incarcata la intretinere, ma fura administratorul

Buna seara,
Sant proprietara unui apartament cu 3 camere din sect.5; de aproape doi ani de zile nu mai locuiesc in acest apartament,ne-am mutat in alt cartier,la casa, iar acest apartament este liber momentan.Pentru ca noua locuinta nu a fost mobilata imediat,am hotarat sa vin din cand in cand acasa in sectorul 5,sa imi mai iau din lucruri,sa ud florile etc.Revin la ap.din sect.5 c-am odata pe saptamana ,sau chiar trec si la doua saptamani.
Am adus la cunostinta comitetului de bloc,administratorului,ca nu mai locuiesc in imobil ci vin numai uneori,si voi plati cheltuielile totale pentru o singura persoana.
Apartamentul are apometre si repartitoare si chiar a fost reabilitat termic in toamna lui 2013.
Am dat toate consumurile cu indexurile la apometre si repartitoare in fiecare luna asa cum ne-a solicitat asociatia.
Consumurile mele de apa, lunare, sunt de maxim 1-2 m la apa rece si 1-2 m la apa calda.Si totusi facturile mele lunare la o singura persoana(care nici nu locuieste in ap.)sunt mereu intre 230-280 Roni/luna.
Pentru luna Decembrie 2013,chiar mi-a calculat suma de plata de 530 Roni,in conditiile in care am avut un consum de 1 m la apa calda.Am intrebat administratorul ce se intampla si mi-a raspuns ca a luat in calcul o greseala mai veche de-a mea din luna Septembrie.
Greseala respectiva era c-am asa: citisem pe apometrul de apa calda din baie indexul gresit,in loc de 341 trecusem pe lista 347.Bineinteles ca in luna respectiva mi-a calculat intretinerea cu indexul acela mai mare,cum trecusem eu.Deci am platit mai mult cu 6 m apa calda.Apoi in urmatoarea luna cand am dat indexurile la apometre,am revenit si am dat 341 cum era pe ceas in realitate.
Administratorul si-a dat seama de greseala mea si nu a zis nimic in Octombrie,dar acum in Decembrie a spus ca sigur am furat apa pe ceas si el este obligat sa recupereze pierderile de la asociatie.
L-am rugat sa verifice personal toate apometrele,cand doreste,am lasat o cheie la un vecin din bloc ,dar degeaba,spune ca am furat la apa si ca nu il intereseaza.
Stie toti vecinii ca in ap.nu locueste nimeni,ca vin foarte rar dar degeaba,nu vrea nici sa auda administratorul.
Va rog foarte mult sa ma invatati unde ma pot adresa,ce pot face in aceasta situatie?
Ma supun oricarui control ,nu am facut nici o ilegalitate,doar am trecut gresit o cifra in tabelul de consumuri.Acea greseala am platito in luna urmatoare la intretinere.


Cel mai recent răspuns: cerban , utilizator 16:49, 9 Septembrie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contracte direct cu furnizorii!! Desfiintate asociatiile! Sunt srl uri pe banii proprietarilor! Mai si fug cu banii!!

Adam Grecu a scris:

Nu cred ca intelegeti ce spuneti, sau daca intelegeti o faceti asa de bravada...
Daca va mutati la o "casa" pe pamant, o sa aveti dreptate.

In cazul condominiilor de locuinte, organizate in asociatii de proprietari, contractele de prestari de servicii si utilitati se fac in numele as. prop.
Este adevarat ca in ultima perioada de timp, si cei din urma furnizori (vorbec de furnizorii de apa canal) au inceput sa cedeze in sensul ca au inceput sa incheie contracte de furnizare apa-canal in mod individual (cu proprietarii), insa si aici vor fi niste probleme/conditii. Nu zic mai multe!
Ce te faci insa cu suprafetele comune: casa scarii, subsoluri, terase, pereti exteriori? Cum o sa va descurcati?
Asa ca, aici pe forum am mai auzit ca unii vor sa desfiinteze as. prop. Foarte bine, legea prevede si aceasta situatie. Merita sa incercati si ne mai spuneti si noua, pe forum.
Altii spun ca "dincolo" este altfel. O fi, dar trebuie sa stiti ca acolo sunt proprietari mai putini, nu ca la noi. Acolo un proprietar are 2-3 blocuri, astfel ca proprietarul inchei contracte de furnizare servicii si utilitati, in nume personal. Este o alta situatie, insa sa stiti ca si "dincolo" sunt asociatii de proprietari - spre informarea dvs.
Dar bine ca recunoasteti ca:asta i legislatia specifica!! - deocamdata, zic si eu!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am aceeasi problema, dar noi nu avem presedinte !! S-au certat si si-a dat demisia de mai mult de 2 ani, administratorul fura apa enorm, el si prietenii lui au pe minus apa lunar, adica nu este macar 0, isi retrag sume de bani din costul total al intretinerii. Ce fac ca sa nu ma mai fure, fara presedinte ?
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adunare Generala si alegeti presedinte, cenzor. Puteti fi chiar dvs...si atunci ii verificati toata gestiunea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contracte individuale direct cu furnizorii!!
Si nu mai fura!

AncaStanciu a scris:

Am aceeasi problema, dar noi nu avem presedinte !! S-au certat si si-a dat demisia de mai mult de 2 ani, administratorul fura apa enorm, el si prietenii lui au pe minus apa lunar, adica nu este macar 0, isi retrag sume de bani din costul total al intretinerii. Ce fac ca sa nu ma mai fure, fara presedinte ?

3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Observ ca insistati pe ideea desfiintarii as. prop., incheierea de contracte direct cu furnizorii, sa nu se mai fure, etc.
Bun asa, insa de cand ma stiu pe acest forum, dvs. veniti cu aceeasi lozinca.
Iata ce va propun:
- daca stati la bloc, acolo in comunitatea dvs., incercati desfiintarea asociatiei, apoi incheiati contracte cu toti furnizorii de servicii si utilitati;
-dupa ce ati realizat cu succes aceste lucruri, veniti aici pe forum si ne prezentati situatia, cum ati reusit, ce ati realizat, ce ati mai vrea sa faceti si nu ati putut sa faceti si din ce cauza si cat de bine este noua situatie;
- daca nu ati reusit, ne spuneti unde este problma, din ce cauza nu ati reusit si ce aveti de gand sa faceti - sa schimbati legislatia, sa va mutati in alta tara, nu stiu, gasiti dvs. o solutie;
Ce ziceti?

Alte discuții în legătură

Asociatie de locatari mariapopescu20 mariapopescu20 Asociatia a dat in judecata vechiul comitet pentru neafisarea diferentelor de apa dintre factura furnizorului si consumul din bloc. La vechiul comitet au fost ... (vezi toată discuția)
Atributiile cenzorului sau a comisiei de cenzori lucii67 lucii67 buna seara, am cateva nelamuriri legate de atributiile cenzorului sau a membriilor din comisia de cenzori si as dorii daca se poate sa ma lamuriti si pe mine ... (vezi toată discuția)
Apometrele pe casa scarii, inchise in cutii opace / solicitare consumuri de la furnizor de apa Loreleybc57 Loreleybc57 Buna ziua. As avea mai multe intrebari dar, deocamdata, voi supune atentiei Dumneavoastra doar doua, pe cele mai presante. Voi face o mica introducere - ... (vezi toată discuția)